Ai diabet? Află cum te ajută yoga

Yoga pentru diabet este un remediu tot mai folosit. Pacienţii care doresc să prevină diabetul sau să menţină sub control această boală, pot adauga şi yoga pe lângă adoptarea unui stil de viaţă sănătos.


Credeai că yoga este doar pentru mobilitate? Yoga îţi transformă corpul din interior către exterior şi te ajută să creezi un echilibru perfect între corp şi minte care, în timp, duce la creşterea rezistenţei fizice şi psihice.


În Marea Britanie, cursurile de yoga au devenit din ce în ce mai populare. Numărul persoanelor care practică yoga a crescut semnificativ printre care şi persoanele diagnosticate cu diabet.

Acestea aleg să facă yoga pentru diabet pentru a-şi îmbunătăţi calitatea generală a vieţii. Practicând yoga regulat, reduci nivelul stresului, sporeşti mobilitatea, îţi scade tensiunea arterială şi îţi îmbunătăţeşti starea mentală generală.


Yoga pentru diabet este considerată a fi o opţiune promiţătoare în prevenirea şi menţinerea sub control a bolii, iar datele culese din mai multe studii sugerează că yoga are efect pozitiv asupra controlului glicemiei.

​Gestionarea stresului este una dintre problemele de bază în tratamentul diabetului zaharat. Când suntem stresaţi, nivelul nostru de zahăr din sânge creşte, iar aceste valori crescute ale zahărului din sânge conduc la complicaţii grave, cum ar fi bolile de inimă.


Pentru unii este o artă, pentru alţii o disciplină, cert este că yoga îşi are originea în India antică de peste 5000 de ani. Există mai multe forme de  cand vine vorba despre yoga pentru diabet, dar cel mai des întâlnim  hatha yoga.


Ce beneficii are yoga asupra organismului?


Te ajută să dormi mai bine, te relaxează şi este un mod excelent de combate stresul.


Stimulează circulaţia sângelui.


Stările de anxietate şi depresie sunt reduse. Diverse studii au arătat că yoga reduce stările depresive şi duce la o creştere semnificativă a nivelului de serotonină şi la o scădere a celor de cortizol.


Îmbunătăţeşte digestia şi imunitatea.


Protejează coloana şi vei vedea asta printr-o postura mai bună a corpului.
Flexibilitate şi rezistenţă se îmbunătăţesc.


Nivelul de concentrare şi energie cresc.


Reechilibrează glicemia. S-a demonstrat că, în cazul persoanelor cu diabet, asanele au reuşit să le reducă nivelul glicemic.
Pentru a preveni boala sau pentru a menţine în parametrii optimi diabetul de tip 2, beneficiile sunt :


Reîntinerirea celulelor pancreatice – poziţii de yoga (asanas) care ajută la relaxare abdomenului, întinde pancreasul, care pot stimula producerea de celule producătoare de insulină beta.


Întăreşte musculatura corpului şi îţi păstrează greutatea sub control.
Reduce severitatea simptomelor şi încetineşte rata de progresie a bolii.


Îţi modifică starea mentală – practicând yoga în mod regulat vei reuşi să îţi eliberezi mintea de gândurile negative şi să creezi o abordare mentală pozitivă în abordarea diabetului.


Exerciţiile ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sanguine în corpul tău, în special în regiunea braţelor şi picioarelor, zone sensibile ale pacienților cu diabet.


Îmbunătăţeşte acţiunea insulinei în cazul diabetului de tip 1.


Ai putea fi interesat şi de Aplicatie de retete pentru diabetici
În timp ce beneficiile clasei de yoga au fost demonstrate în mai multe studii, forurile medicale din Marea Britanie nu au aprobat-o ca pe o formă de tratament pentru diabet, ci mai de grabă ca o tehnică de a menţine sub control această boală.


După practicarea yoga, rezultatele sunt diferite de la o persoană la alta, astfel încât nu toată lumea va experimenta aceleaşi beneficii.

Aşadar, orele de yoga sunt privite mai mult ca o formă de ajutor în această boală, pentru că se concentrează pe relaxarea organismului în mai multe poziţii, destinate pentru a creşte flexibilitatea, echilibrul, forţa.


Există diferite stiluri de yoga, de aceea este important să faci o cercetare înainte pentru a vedea care se potrivește cel mai bine cu nevoile tale.

 
Shares
Optimized by Optimole
%d blogeri au apreciat: