Cupluri fericite ne dezvăluie secretele unei relații sănătoase

Cuplurile fericite pot să ne dezvăluie câteva dintre secretele unei relații sănătoase.

Relațiile romantice sunt importante pentru fericirea noastră, dar e nevoie să lucrezi pentru a menține o relație sănătoasă. Sunt câțiva pași pe care e nevoie să-i faci pentru a menține o relație sănătoasă și care să funcționeze foarte bine.

Comunicarea deschisă

Comunicarea este o piesă cheie într-o relație bună. Cuplurile funcționale obișnuiesc să comunice în mod constant. Este important să vorbești mai mult decât despre copii și gospodărie. Încercați să petreceți câteva minute în fiecare zi pentru a discuta pe subiecte personale. Este bine să rămâneți conectați cu partenerul vostru, în mod curent.

Asta nu înseamnă că e necesar să evitați subiectele dificile. Îngrijorându-vă de unul singur pe teme de cuplu vă va face să adunați resentimente. Dacă discutați despre subiectele dificile, e necesar să rămâneți amabil și să aveți grijă de celălalt. Cercetările arată că felul în care comunicați cu partenerul este important. Paternurile negative pot avea un efect negativ asupra relației.

Dezacordurile fac parte din orice parteneriat, dar unele moduri de a vă certa pot deveni amenințătoare pentru relație. Cuplurile care au comportamente distructive în timpul certurilor, bazate pe critica personală sau pe retragerea din discuție sunt mai predispuse despărțirilor decât cele care se ceartă constructiv.
Folosirea strategiilor constructive ca ascultarea partenerului și încercarea de a-i înțelege punctul de vedere și sentimentele este modul sănătos de a vă confrunta cu dezacordurile.

Mențineți relația interesantă

Între copii, carieră și responsabilitățile exterioare cuplului, poate deveni dificil să rămâneți conectați cu partenerul vostru sau să păstrați momentele de intimitate.

Pentru a păstra lucrurile interesante, unele cupluri își planifică ieșiri regulate, serile. Dar chiar și întâlnirile pot deveni plictisitoare dacă mergeți mereu în același loc. Experții recomandă să încercați mereu lucruri noi, fie că mergeți la dans sau organizați un picnic.

Unde pot găsi cuplurile la ajutor ?

Fiecare relație are suișuri și coborâșuri, dar unele probleme sunt mai importante în relații. Partea financiară și îngrijirea copiilor duc la conflicte, de exemplu.

Unul dintre secretele pe care le-am aflat de la cuplurile fericite este că un semn că există o problemă este repetarea aceleiași discuții de mai multe ori. Dacă vă confruntați cu o asemenea probleme, este bine să apelați la psihologii de cupluri. Aceștia pot să vă ajute să vă îmbunătățiți comunicarea și să găsiți moduri sănătoase de a trece peste conflict.

Nu trebuie să așteptați până când relația se deteriorează fără a încerca să rezolvați conflictele. Programele de educație de cuplu care vă pot ajuta să învățați cum să comunicați mai bine, cum să ascultați partenerul și cum să abordați conflictele reduc riscurile de divorț sau despărțire.

Puteți găsi sfaturi pentru cupluri și pe internet, așa cum se întâmplă acum, când citiți aceste rânduri.
Puteți să le citiți împreună sau să vă atrageți partenerul să viziteze un website pe care îl găsiți interesant pentrur rezolvarea anumitor probleme.

Poate că sfaturile specialiștilor îl vor convinge mai ușor decât încercările voastre de a explica anumite lucruri.

One thought on “Cupluri fericite ne dezvăluie secretele unei relații sănătoase

Comments are closed.

Shares
Optimized by Optimole