Premiera filmului ”De ce ?”,

Scurt metrajul ”De ce ?” va fi proiectat, în premieră, pe 20 decembrie 2019 la „Five to go” din  Calea Șerban Vodă nr. 143

La începutul lunii decembrie, au fost realizate filmările pentru scurt-metrajul  ”De ce ?”.

Au participat copiii selecționați în proiect și echipa de profesioniști a proiectului. Copiii au văzut care este procesul de producție a unui film.

Au trecut prin exercițiul actoricesc, utilizarea camerei și au văzut rolurile jucate de membrii echipei, în realizarea filmului. Au stat alături de cameramani, regizor, luminist, sunetist. Au participat, ca actori, la filmări și au urmărit pe monitoare, filmările în formă inițială-brută.

Montajul filmului a fost realizat, apoi, în mai multe variante.

S-a urmărit ca elevii să înțeleagă rolul editorului în realizarea filmului și importanța procesului de editare pentru rezultatul final al producției.

Filmul ”De ce ?” a fost realizat, în relație cu tema proiectului din acest an- discriminarea.

Discriminarea are dedicată o pagină pe website-ul proiectului, www.scenariica-nfilme.online și a avut ca scenariu-bază, textul ales de juriu, după atelierele de scriere de scenarii desfășurate. 

La premiera organizată pe 20 decembrie, vor participa elevii care au jucat în film, alături de invitații lor și public divers.

Evenimentul este găzduit de ”5 to go”, Calea Șerban Vodă nr. 143, unde sunt invitați toți cei care vor să participe la această premieră.

Vă rugăm să confirmați prezența pe pagina noastră de socializare, la adresa:  https://www.facebook.com/events/524975471693823/  

Urmăriți evenimentele proiectului și aflați vești proaspete din lumea filmului, pe website-ul dedicat, www.scenariica-nfilme.online și pe pagina de socializare a acestuia: https://www.facebook.com/scenariicainfilme

Proiectul ”Scenarii ca-n filme” este inițiat și derulat de Asociația Culturală Flower Power și finanțat de Primărie Sectorului 3. 

Asociația Culturală Flower Power are ca misiune implicarea artiștilor în educație și realizarea de proiecte de educație prin intermediul artelor. https://as-cult-flowerpower.info

Filmul de scurt metraj va fi prezentat și pe site-ul proiectului ”Scenarii ca-n filme. Aici veți găsi și manualul de scriere de scenarii destinat elevilor. Urmăriți, așadar, website-ul proiectului nostru ! 

Shares
%d blogeri au apreciat: