Teodor Burnar câştigă Premiul Scrisul Românesc 2019

Sala Oglinzilor de la Muzeul de Artă din Craiova a găzduit, în zilele de 30 și 31 octombrie, Colocviile„Scrisul Românesc”, ediția a XIV-a, care a constituit, ca de obicei, un prilej deosebit de întâlnire a publicului craiovean, în special a tinerilor, cu personalități marcante ale vieții culturale românești din țară și din străinătate.

Un moment așteptat a fost Gala Premiilor „Scrisul Românescˮ pe 2018 și de Debut în volum pe 2019, eveniment de evaluare editorială și de stimulare a tinerelor talente. Premiul „Petre Pandrea” a revenit scriitorului Ioan Lascu, premiul „Șerban Cioculescu” criticului literar Rodica Grigore, iar premiul „Corneliu Baba” pictorului Iulian Segărceanu, ale cărui lucrări se găsesc adesea în paginile revistei. Premiile pentru debut în volum pe 2019 au fost acordate tinerilor Bogdan Popa și Iustin Niță, pentru volumele Peisaje în interior și, respectiv, Viața ca un joc naiv.

„Tata a fost un mare poet optzecist. Avea atât de multe muze, încât la un moment dat a lăsat-o pe Mama să crească de una singură patru copii.

De aceea, dedic Premiul de Debut al Editurii Scrisul Românesc la secţiunea Poezie, primit zilele trecute într-o ceremonie desfăşurată la Muzeul de Artă din Craiova, memoriei ei. Este încă o dovadă, într-un an care m-a onorat şi cu premiul Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, că sacrificiul ei nu a fost în zadar. Că mai există eroi moderni.” Teodor Burnar

Shares
%d blogeri au apreciat: