TRATAMENTE PENTRU TIROIDĂ

Tratamentele pentru bolile de tiroidă sunt multiple, ceea ce este bine e că tiroida se poate vindeca.


Femeile sunt de aproximativ patru ori mai predispuse decât bărbații la tulburări hipertiroidice. Ele sunt de opt ori mai susceptibile la a suferi de hipotiroidism și de aproximativ două ori mai expuse decât bărbații la tumori tiroidiene.

Aproximativ jumătate din cazurile de boală tiroidiană implică hipertiroidism, iar cealaltă jumătate implică hipotiroidism.

În ciuda rezultatelor diferite, cauza principală a bolii, așa cum apare astăzi, este un proces autoimun.

Hipertiroidismul urmează un curs asemănător cu multe tulburări autoimune inflamatorii, adică cu perioade de apariție și remisiune.

Hipotiroidismul, totuși, pare să urmeze un curs mai stabil și poate fi astfel comparabil cu diabet zaharat precoce.

Glanda tiroidă se mărește sau scade și are o funcție mică sau deloc, așa cum celulele producătoare de insulină din pancreasul pacienților cu diabet zaharat au o funcție mică sau deloc.

Boala tiroidiană este obișnuită în China, fiind frecvent tratată cu medicamente pe bază de plante, sau cu o combinație de ierburi și medicamente.


Bolile tiroidiene pot fi vindecate sau controlate la majoritatea pacienților, potrivit rapoartelor specialiștilor chinezi, publicate în ultimii doisprezece ani.

Pentru cei care sunt vindecați, recidiva este relativ rară într-o perioadă de până la cinci ani de la tratament. La aceia care nu sunt vindecați, dar care prezintă o îmbunătățire simptomatică, de obicei cu modificări însoțitoare ale parametrilor sângelui, este necesară utilizarea în continuare a plantelor, singure sau cu medicamente occidentale. În aceste cazuri, se pare că plantele din China oferă rezultate bune și  doar un număr mic de persoane nu răspund la terapiile orientale.

Există un model clar de selecție a plantelor pentru tratamentul bolilor tiroidiene.

Când sunt prezenți noduli sau umflături tiroidiene, se utilizează ierburi de eliminare a flegmului. Alte plante medicinale sunt selectate pentru tratamentul sindroamelor sau simptomelor specifice.

Cazurile hipertiroidiene sunt tratate cu ierburi nutritive și/sau de iradiere, în timp ce cazurile hipotiroidice sunt tratate cu ierburi de tonifiere qi și yang.

Medicamentele occidentale utilizate în combinație cu plante din China ajută la rezolvarea simptomelor în timpul perioadei de tratament.

Acupunctura îmbunătățește, de asemenea, efectele terapiei cu plante chinezești, deși impactul acestora asupra duratei totale a tratamentului nu a fost stabilit.

Shares
%d blogeri au apreciat: