Ce se poate întâmpla când dormi doar șase ore pe noapte… sau mai puțin

Ce se poate întâmpla când dormi doar șase ore pe noapte… sau mai puțin?În timp ce pot exista numeroase explicații (perfect valide) pentru care nu ai parte de cele șapte-opt ore de somn recomandate, iată șapte motive pentru care ai vrea să începi să le ai chiar de diseară!

Când dormi doar șase ore pe noapte s-ar putea să reacționezi cu întârziere

Repede! Gândește rapid! Doar că… nu poți. Studiile au arătat că oamenii care dorm șase ore pe noapte sau mai puțin au aceleași abilități cognitive precum o persoană care nu a dormit vreme de 48 de ore – mai exact, o persoană la fel de înceată precum o… broască țestoasă. Nu numai că îți afectează memoria de termen scurt, dar îți și anulează abilitatea de a te concentra, lucru care face ca activitățile simple (cum ar fi să-ți găsești cheile sau chiar să te hotărăști ce să mănânci) să devină mult mai complicate.

Dar vei reacționa rapid la mânie

Un alt studiu a relevat faptul că lipsa somnului determină centrul emoțional al creierului să devină cu 60% mai reactiv. E simplu: acest lucru îți poate afecta capacitatea de a procesa emoțiile și de a nu răspunde în mod corespunzător (așa cum o face un adult).

Shares
Optimized by Optimole