CEI DOI PAȘI CĂTRE ÎMPLINIREA PERSONALĂ

Ți se întâmplă adesea să te uimească cineva cu o realizare mai mare decât te așteptai? Ți se întâmplă chiar să invidiezi acea persoană? Ai vrea și tu să ai succes, fericire, împlinire, iubire, armonie?
Ei bine, acum este timpul să te gândești serios la acest aspect, la cum poți ajunge și tu să realizezi ceea ce-ți propui, astfel încât la rândul tău să devii sursă de inspirație pentru ceilalți.
Dezvoltarea personală este în mâinile fiecăruia, așa că doar tu poți face schimbarea în bine pe toate planurile, profesional, personal sau spiritual.
1. Alege să ai gânduri pozitive și stări pozitive pentru a putea vedea oportunitățile care uneori chiar strigă după tine, să le simți și să le iei în seamă.
Nu știi cum să faci asta? Îți recomand două remedii: mai întâi, străduiește-te să zambești, să te simți bine, să murmuri o melodie dragă ție, să privești o poză cu cineva drag, să gândești pozitiv… pentru ca apoi să te comporți ca și cum ai fi fericit deja. Acestea te predispun la fericire.
– Scrie pe o coală de hârtie cel puțin 10 lucruri care te fac să te simți fericit și pe care poți să ți le amintești cu ușurință atunci când vrei să ai o stare de fericire.
–Pe o altă coală, descrie în cât mai multe amănunte comportamentele tale din patru situații separate în care ai fost fericit.
William James spunea se pare că acțiunile se subordonează sentimentelor, dar de fapt acțiunea și sentimentul se îmbină și controlând acțiunea, care este sub controlul imediat al voinței, esti capabil să controlezi și sentimentul, care nu e produs de voință.
Orice om caută fericirea și există o singură cale de a o găsi. Prin controlul asupra propriilor gânduri. Fericirea nu depinde de factori externi ci de condițiile dinăuntrului tău. Nu ce ai, cine ești sau ce ești te fac fericit sau nefericit, ci cum privești aceste date!  Privește-le pozitiv, în favoarea ta și cu multă deschidere. Uite așa, ai obținut o rețetă simplă de a avea gânduri și stări pozitive.
2. Descoperă-ți scopul în viață, dă atenție valorilor care te conduc și scrie-ți misiunea sau viziunea asupra vieții.
Acestea îți oferă bornele de ghidaj în drumul vieții tale și odată descoperite și asumate de tine însuți, calea îți devine mai lină și mai clară. Așa îți poți construi fiecare pas, deoarece știi încotro te îndrepți: scopul vieții tale și ce anume te ghidează: valorile tale.
Acestea fiind completate de o declarație scrisă a viziunii și misiunii vieții tale.
Scopul vieții tale sau țelul vieții tale îți oferă o temelie pentru valorile, viziunea și obiectivele tale, țelul îți definește unicitatea în lume și dă sens vieții și faptelor tale. Răspunde acum la următoarele întrebări:
– Care este sensul vieții tale?
– Ce iubești cu adevărat în viață?
– Ce te face să te simți o ființă vie?
Și acum întreabă-te cum trăiești în concordanță cu țelul vieții tale și dacă te apropii de ceea ce vrei să devii.Valorile sunt esența personalității și joacă un rol foarte important în comportamentul tău, ele vin din interior și le urmezi instinctiv, te călăuzesc, te motivează și îți determină alegerea carierei, partenerului sau prietenilor.
Gândește-te la trei persoane care ți-au influențat viața…Ce valori ți-au rămas de la ele?
Gandește-te la trei cărți, filme sau citate care-ți plac… Ce valori ți-au rămas de la ele?
Viziunea îți adună laolaltă identitatea, convingerile, valorile și acțiunile. Viziunea este succesul pe care îl vei avea în viață și este imaginea ta de a fi, îți dă sens, te definește și te direcționează. Viziunea se obține printr-un proces, nu este genetică.
Shares
Optimized by Optimole
%d blogeri au apreciat: