Crețișoara: proprietăți și beneficii

Crețișoara este considerată o plantă feminină, pentru că ajută la echilibrarea și funcționarea corectă a aparatului genital feminin. În trecut era utilizată în ritualurile de stimulare a fertilității și fecundității, era o plantă magică care proteja căsătoria și iubirea. Creștinii o considerau tămăduitoare și îi asociau proprietățile curative cu puterea tămăduitoare a Maicii Domnului.


Substanțele și elementele menționate mai sus oferă preparatelor de crețișoară proprietăți astringente, cicatrizante, hemostatice, antiinflamatoare. Crețișoara are acțiune tonic -uterină, ușor diuretică și stomahică.  Planta este indicată pentru tratarea afecțiunilor ginecologice, a infertilității, a dereglerilor hormonale, a bolilor diareice a colitelor, enterecolitelor si a hemoroizilor.


1. Crețișoara este utilizată pentru tratarea sângerărilor menstruale abundente

Taninurile din compoziția acestei plante au efecte hemostatice și astringente. Sunt benefice în cazurile de menstruație abundentă, ajută la normalizarea fluxului sangvin la nivelul uterului.


2. Tratează metroragiile (sângerările uterine intermenstruale)

Crețișoara este considerată și hormonul feminin. Fitosteroli din această plantă ajută la reglarea nivelului de hormoni din organimul femeii și de aceea sângerările intermenstuale sunt înlăturate.


3. Preparatele de crețișoară tratează infertilitatea femeii

Tratamentele naturiste cu crețișoară urmate în paralel cu cele mediamentoase au efecte mai rapide. Crețișoara stimulează producerea de hormoni și în același timp menține în stare impecabilă uterul și trompele uterine. Preparatele cu crețișoară stimulează producerea de ovule și fecundația.


4. Crețișoara ameliorează simptomele premenstruale și tulburările de premenopauză

Bufeurile de căldură, starea de nervozitate, agitația și menstruațiile neregulate sunt simptome ale premenopauzei, ce sunt atenuate cu terapiile cu crețișoară.


5. Trateaza boala diareică

5 Efectul astringent al crețișoarei poate fi rapid simțit de persoanele care suferă de boala diareică infecțioasă sau neinfecțioasă. Diareea severă și dezinteria pot fi  tratate utilizand preparatele de crețișoară în combinație cu alte plante medicinale (rachitan și sunătoarea).


6. Stomatita aftoasă și gingivita sunt alte afecțiuni ce pot fi tratate cu ajutorul acestei plante medicinale.

Gargarele cu infuzie concentrată de crețișoară sunt foarte eficiente în astfel de cazuri.  Efectul hemostatic și antiinflamator este rapid resimțit de către persoanele bolnave.

Shares
Optimized by Optimole