CUM SĂ OBȚII TOT CE-ȚI DOREȘTI ?

Există un obiectiv pe care dorești să îl realizezi, dar pur și simplu nu ai găsit timp pentru a acorda atenție acestui scop? Ar putea fi ceva banal, ca de exemplu să reduci din timpul petrecut în fața televizorului sau a calculatorului. Ar putea, deasemenea, să fie un obiectiv ca cele care urmează: să te trezești mai devreme, sa renunți la fumat sau să lansezi propria afacere. Oricare ar fi, ce te reține să obții tot ce îți dorești?
Majoritatea oamenilor își propun să facă anumite lucruri, dar abandonează prematur aceste țeluri, după care se simt copleșiți de remușcări fiindcă nu au dus la capăt aceste inițiative, ceea ce duce în timp la crearea unor frustrări.
Unul dintre obiectivele pe care mulți oameni și le propun, este să facă mai multă mișcare. Unii, mai îndrăzneți, chiar își propun să participe la maratoane, pentru a le da un plus de motivație. De cele mai multe ori, ne propunem un obiectiv, lucrăm pentru a obține acel obiectiv câteva săptămâni, după care ne distrage atenția altceva și renunțăm. Este un fel de cerc vicios.
Chiar dacă ne considerăm persoane disciplinate și motivate, uneori găsim bariere psihologice în calea unor obiective propuse.
Depășirea blocajelor mentale este o problemă importantă care necesită găsirea unor soluții, pentru a o depăși. Dacă ai reușit să faci ceva ce înainte nu credeai că poți realiza și ți-ai construit un nou obicei, chiar dacă și numai pentru câteva săptămâni, asta ar trebui să te motiveze, înseamnă că ești capabil să îți menții acest nou obicei pe termen lung.
Shares
%d blogeri au apreciat: