CINCI ULEIURI NATURALE CARE PREVIN CĂDEREA PĂRULUI

Dacă nu ar fi existat uleiurile vegetale, ar fi trebuit să le inventăm. După testarea multor măşti şi serumuri de păr mai mult sau mai puţin sofisticate ori eficiente, am găsit o variantă care are efecte imediate asupra rezistenţei şi frumuseţii părului – uleiurile naturale. Iată cinci uleiuri vegetale care pot avea efecte extraordinare asupra părului tău:
Uleiul de măsline:

Este un ulei hrănitor, care reușește să pătrundă mult mai eficient în firele de păr decât altele. Hidratează în profunzime și este, de asemenea, un excelent balsam. Dacă utilizezi uleiul extra virgin, părul tău va primi, de altfel, vitamina E și mono acizi grași nesaturați, care joacă un rol important în susţinerea creșterii părului.
Sfat: Potrivit pentru toate tipurile de păr, Serumul revitalizant pentru păr 100% natural, creat de Sabio, reuneşte puterea vindecătoare a 6 uleiuri – ulei de măsline, ulei de ricin, ulei de argan, ulei de migdale dulci, uleiuri esenţiale de rozmarin şi ylang-ylang.

Uleiul de cocos:

Te-ai întrebat vreodată cum de locuitorii din Kerala (sudul Indiei) au un păr atât de gros și sănătos? Acest lucru are de-a face cu rutina lor de ingrijire a părului, care implică și un anumit ingredient: nuca de cocos. Probabil unul dintre cele mai bune uleiuri pentru păr, uleiul de cocos pătrunde bine în firul de păr și previne pierderea nutrienţilor aflaţi în compoziţia acestuia. Ca urmare, părul are șanse mai mici de a suferi de deteriorări și șanse mai mari de a rămâne des și puternic.

Sfat: Masează-ți zilnic scalpul cu puțin ulei de cocos virgin organic, încălzit. Acest lucru ajută la hidratarea scalpului și previne infecțiile acestuia, cum este, de exemplu, mătreața. De asemenea, o dată pe săptămână, poți masa scalpul și părul cu o cantitate mai mare de ulei de nucă de cocos. Lasă-l timp de aproximativ o oră sau două iar apoi spală părul cu un șampon ușor. Dacă dorești, poți să lași puţin ulei pe firele de păr, deoarece acesta acționează ca o cremă hidratantă.

Uleiul de migdale:

Când vine vorba de îngrijirea părului, uleiul de migdale este foarte eficient datorită acțiunii sale emoliente. Bogat în vitaminele D și E dar și în minerale, cum ar fi calciul și magneziul, uleiul de migdale acționează ca un hidratant natural pentru păr, împiedicându-l să devină uscat și fragil. Astfel că șansele de a pierde fire de păr, dacă folosești acest ulei, sunt foarte mici. De asemenea, uleiul de migdale ajută la creșterea mai rapidă a părului.

Sfat: Încălzește puțin Ulei de migdale dulci 100% pur și masează ușor scalpul, astfel încât să-i permiți uleiului să pătrundă uşor în piele. Stai cu uleiul cât mai mult timp posibil, de preferat peste noapte, și apoi spală cu un șampon ușor.
Dacă ai o alergie la nuci, cel mai bine este să eviți folosirea uleiului de migdale.

Uleiul de lavandă

Folosit adesea pentru proprietățile sale calmante și relaxante, uleiul de lavandă are efecte benefice și pentru părul tău. El ajută la îmbunătățirea circulației sângelui din scalp și, de asemenea, oferă un efect antibacterian care păstrează scalpul protejat de infecții, îmbunătățind astfel starea de sănătate a părului.

Sfat: Cea mai bună alegere este Serumul pentru stimularea creşterii părului, care oferă beneficiile mai multor uleiuri în aceeaşi sticluţă. Pe lângă ulei de lavandă, acesta conţine ulei de ricin, ulei de argan, uleiuri esenţiale de cimbru, rozmarin, cedru, ylang-ylang, muşeţel şi salvie.

Uleiul de ricin:

Timp de secole întregi, locuitorii Indiei au consumat ulei de ricin datorită proprietăților sale laxative, dar și pentru calităţile pe care le are dacă este aplicat extern. Uleiul de ricin are proprietăți excelente de stimulare a creșterii părului și este considerat un remediu eficient pentru părul subțire și degradat. Cele mai multe dintre aceste beneficii se datorează conținutului uleiului: trigliceridele din acidul ricinoleic, care au efecte anti-fungice, antibacteriene și anti-inflamatorii, dar și vitamina E, care are acțiune antioxidantă.

Sfat: Masează scalpul și firele de păr cu ulei de ricin. Lasă-l să fie absorbit timp de cel puțin o oră sau două și apoi clătește părul. Dacă ți se pare că uleiul de ricin este prea gros, îl poți amesteca cu un pic de ulei de cocos sau de măsline. Procedura este aceeași ca în cazul celorlalte uleiuri.

Shares
%d blogeri au apreciat: