Uleiul de cocos te ajută să slăbești

Un studiu efectuat de The New York Times arată că 72% dintre americani consideră uleiul de cocos sănătos, ceea ce explică de ce există în acest moment atât de multe produse alimentare și cosmetice în componența cărora se regăsește.

  Eșantionul s-a aplicat și unui număr de nutriționiști, dintre care doar 30% l-au considerat ca fiind sănătos, deoarece majoritatea dintre ei știu că uleiul de cocos conține 90% grăsimi saturate, acea grăsime care ridică nivelul colesterolului și crește riscul bolilor de inimă.


Totuși, potrivit fizicianului Bruce Fife, autorul cărții „The Coconut Oil Miracle” și președintele Coconut Research Center, grăsimea din uleiul de cocos poate ajuta corpul să ardă grăsimi, deoarece grăsimile saturate găsite în ulei este făcut din acizi grași diferiți de cei din componența altor uleiuri, precum rapiță sau avocado.


Uleiul de cocos este un triglicerid cu lanț mediu, ceea ce înseamnă că intră în completarea glucozei pentru a deveni sursa de energie a corpului.   Rezultatul? Un metabolism accelerat care produce pierderea în greutate, inclusiv grăsimi periculoase depuse pe abdomen.


Așa că de cât ulei de cocos avem nevoie într-o zi pentru a pierde în greutate? De asemenea, este în regulă să consumăm atât de multe grăsimi saturate?


Cercetările realizate au descoperit câteva legături între uleiul de cocos și pierderea în greutate, majoritatea având în atenție faptul că poate accelera metabolismul, însă experții ne sfătuiesc să fim precauți.


1. Ajută la accelerarea metabolismului


Uleiurile trigliceride cu lanț mediu, așa cum este uleiul de cocos, pot ajuta la arderea mai multor calorii într-o zi, ceea ce duce la pierderea în greutate, potrivit cercetărilor. Un studiu publicat în International Journal of Obesity and Related Metabolic Disorders arată că există asocieri între arderea caloriilor și consumul de uleiuri triglicerice cu lanț mediu, însă uleiul de cocos conține doar 13% trigliceride cu lanț mediu pur. Un alt studiu demonstrează cum o cantitate cât mai mică de ulei de cocos alături de un alt triglicerid cu lanț mediu nu crește arderea caloriilor la adolescenții supraponderali.


​2. Uleiul de cocos poate distruge grăsimea de pe abdomen


Câteva cercetări au demonstrat că grăsimea (în special grăsimea de pe abdomen) este arsă în urma consumului de ulei de cocos, ceea ce este foarte periculos pentru inimă.

Cercetătorii le-au oferit unui grup de femei 40 de grame de ulei de cocos și unui alt grup aceeași cantitate de ulei de soia, timp de 28 de zile. Ceea ce au descoperit a fost că ambele grupuri au pierdut în greutate, însă doar femeile care au consumat ulei de cocos au văzut rezultate și la nivelul abdomenului.


Însă, 40 de grame de ulei de cocos reprezintă 35 de grame de grăsime saturată, adică de două ori mai mult decât cantitatea recomandată de Asociația Americană a Inimii.


Uleiul de cocos poate fi consumat?


Orice aliment poate fi consumat, atât timp cât este cu moderație. Experții recomandă consumul de uleiuri cu un nivel scăzut de grăsime saturată și au beneficii asupra sănătății inimii, precum uleiul de măsline, uleiul de rapiță și uleiul de soia. Însă, dacă vrei, totuși, să folosești uleiul de cocos, iată ce trebuie să știi:


1. Alege tipul corect de ulei de cocos


Medicii recomandă consumul de ulei de cocos organic, virgin, care a fost cel mai puțin procesat.


2. Folosește-l la gătit


Poți folosi uleiul de cocos ca și substituent pentru margarină, ulei vegetal sau ulei de măsline, atunci când gătești.


3. Adaugă-l în salate


Uleiul de cocos poate fi adăugat în salate sau în maioneza preparată în casă, pentru a ajuta la digestie și a maximiza consumul de nutrienți.

Shares
%d blogeri au apreciat: