Beneficiile mai puțin cunoscute ale sportului

Pe oricine ai întreba de ce merge la sala de sport, îți va răspunde că o face pentru a slăbi sau pentru a se menține în formă. Ei bine, un studiu recent arată un nou beneficiu al unui stil de viață activ: îmbunătățirea funcțiilor cognitive și a funcționării creierului.


Se pare că o formă fizică mai bună poate fi asociată cu o densitate mai mare a materiei albe din creier, o substanță conectată la funcțiile de învățare și memorie.


Acesta nu este singurul studiu care a găsit o legătură între buna funcționare a creierului și exercițiul fizic: alte cercetări au arătat că un set de exerciții făcute dimineață îți poate crește eficiența din timpul zilei respective, precum și faptul că yoga îți poate îmbunătăți sănătatea mintală.


​Așadar, ce alte beneficii puțin cunoscute îți mai poate oferi activitatea fizică? Iată 3 motive care te vor convinge să faci sport:


1. Te ajută să scapi de dependență


Ai observat că te simți foarte bine după ce faci sport, chiar dacă ești obosită? Creierul tău produce dopamină, o substanță a recompensei, ca răspuns la orice fel de activitate plăcută. Astfel, persoanele care încearcă să scape de o dependență (cum ar fi fumatul) vor putea înlocui plăcerile dăunătoare cu un nou tip de plăcere, acela dat de exercițiul fizic. Dependența de substanțe nocive poate fi înlocuită cu o dependență de senzația de bine de după sport.


2. Îmbunătățește creativitatea


Indiferent de starea de spirit în care te afli, sportul îți va crește abilitatea de a fi creativă. Dat viitoare când simți că ai ajuns la un blocaj cu un anumit proiect, ia o pauză și ieși la o plimbare sau la câteva minute de alergat. Cu siguranță te vei întoarce la treabă cu mult mai multă inspirație, iar acest efect durează cel puțin două ore după sport.


3. Îți îmbunătățește viața socială


Îți poți îmbunătăți relațiile existente dacă mergi la sală cu o prietenă sau cu partenerul. De asemenea, frecventarea unei săli de sport îți crește șansele de a cunoaște persoane noi care au interese similare cu ale tale.

Fii deschisă la socializare când mergi la sală, ai putea să cunoști niște persoane cu care să te înțelegi de minune!

 
Shares
%d blogeri au apreciat: