5 sfaturi care te feresc de accidente atunci când faci sport

În ziua de astăzi e tot mai greu să-ți faci timp pentru sport.
Fie că e vorba despre un meci de fotbal sau o oră sau două de exerciții fizice, e foarte dificil să le strecori într-un program deja aglomerat.

Iar atunci când reușim să găsim o fereastră și pentru activități fizice, încercăm să obținem maximum de avantaje în cel mai scurt timp posibil.


Corpul uman nu răspunde bine, însă, la efort intens, care nu ține cont de regulile de bază ale metabolismului și ale fiziologiei umane.

De multe ori, din dorința de a ne antrena cât mai eficient, riscăm să ne accidentăm sau să ne provocăm probleme medicale grave.


Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să faci exerciții fizice și sport în condiții de siguranță.


1. Mănâncă sănătos


Multă lume tinde să elimine nutriția dintre factorii care ajută și protejează corpul de accidentele care pot să apară în timpul antrenamentelor, însă asta este o greșeală des întâlnită. 


Alimentația are efecte imediate asupra corpului și unul dintre rolurile ei este să completeze rezervele de energie și de substanțe eliminate de organism în timpul exercițiilor fizice.

Mai mult, unele alimente au un efect antiinflamator pentru corp, în timp ce altele favorizează apariția inflamațiilor.


Cu alte cuvinte, consumați cu răspundere mâncarea prăjită, făina albă, vinetele, roșiile, cartofii și ardeii fierbinți și mâncați mai multe alimente bogate în acizi grași omega-3.

De asemenea, beți sucuri din legume proaspete, bogate în enzime și vitamine, care pot accelera procesul de recuperare după efort.


2. Fă-ți întotdeauna încălzirea


Fie că este vorba despre un meci de fotbal cu prietenii, de o alergare pe malul lacului sau de o oră de antrenament la sală, nu uita niciodată să-ți faci încălzirea.

Corpul tău trebuie să se obișnuiască din timp cu efortul pe care îl va depune și, chiar dacă pierzi câteva minute, încălzirea este obligatorie.


 
Shares
%d blogeri au apreciat: