Cum alegi produsele cosmetice potrivite

Cosmeticele și produsele de înfrumusețare pot avea un impact negativ asupra sănătății fără să ne dăm seama. De aceea, e bine să afli cât mai multe despre ingredientele prezente în aceste produse și efectele lor, dar și despre cum să alegi cosmetice fără impact negativ.


Înainte să cumperi orice, citește eticheta, ca să poți evita produsele ce conțin substanțe nesănătoase.

Orientează-te către cele realizate din ingrediente cât mai naturale și către branduri de încredere, cu experiență în piață, așa cum sunt și aceste produse pentru îngrijirea tenului.

Iată câteva informații utile ca să distingi mai ușor între un produs cosmetic bun și unul de o calitate îndoielnică:


Evită substanțele periculoase Substanțele periculoase din cosmetice pot fi întâlnite mai des decât crezi. Spre exemplu, în S.U.A. doar 10% din cele aproximativ 13.000 de substanțe folosite la producerea cosmeticelor au fost testate pentru evaluarea siguranței lor, potrivit Mercola. Iată câteva tipuri de ingrediente pe care să le ocolești:


Parabeni
Culori sintetice
Parfum
Ftalați
Triclosan
SLS și SLES (Sodium lauryl sulfate și Sodium laureth sulfate)
Formaldehidă
Toluen


Propilenglicol
Aceste substanțe pot fi împărțite în două mari categorii: cu efecte acute sau cronice. Efectele acute presupun o reacție rapidă după expunere și pot consta în iritații ale pielii sau căderea părului.

Pe de altă parte, efectele de tip cronic sunt mult mai dificil de urmărit. Spre exemplu, anumite substanțe sunt considerate de specialiști drept cancerigene, însă e greu de trasat legătura directă dintre folosirea unui produs cosmetic nesănătos pe termen lung și boli precum cancerul.


Folosește aplicații mobile


Folosește aplicații mobile ca să afli mai multe despre produsele cosmetice pe care te gândești să le cumperi. Numeroase aplicații te pot informa despre ingredientele din cosmeticele tale, având totodată alte funcții utile


Una din aceste aplicații a fost realizată în Europa și are peste 120.000 de produse în baza de date proprie. CosmEthics îți permite să scanezi codul de bare al produselor și îți pune la dispoziție lista cu ingredientele.

În plus, această aplicație e de ajutor pentru persoanele cu alergii sau preferințe foarte specifice când vine vorba de produse de înfrumusețare. Poți seta o alertă pentru anumite ingrediente, iar CosmEthics te va anunța când scanezi un produs care le conține.


Învață nevoile pielii tale


Totodată, e important să recunoaștem că în funcție de tipul tău de ten, anumite produse vor fi bune pentru tine, iar altele nu. Este util să identifici care e tipul tău de ten și nevoile sale. Există mai multe clasificări, însă cea propusă de Renee Rouleau e destul de completă, distingând între 9 feluri diferite de piele:


Un alt pericol la adresa sănătății este cel al cosmeticelor contrafăcute, care conțin substanțe ieftine și sunt depozitate în condiții improprii. În urma testării cosmeticelor contrafăcute, se găsesc frecvent nivele ridicate de bacterii și contaminare cu fecale animale.

Unele persoane pot avea reacții alergice în urma utilizării cosmeticelor contrafăcute. Ca să te ferești de ele, cumpără din magazine de încredere și fii atentă la prețuri.

Dacă găsești un produs de marcă la 20% din prețul său (pe care îl poți verifica ușor online), cel mai probabil ai de-a face cu unul contrafăcut.

Shares
Optimized by Optimole