Efectele surprinzătoare ale temperaturii asupra corpului și minții noastre

Dintre toate elementele care ne influențează, temperatura este unul la care nu ne gândim prea mult și rareori observăm efectele subtile pe care le poate avea asupra minții și corpului nostru.   

Cu cât știi mai multe despre efectele temperaturii asupra ta, cu atât capeți mai mult control. Din fericire, poți regla temperatura din casă cu precizie pe tot parcursul anului, folosind o centrală termică și un aparat de aer condiționat. Iată care sunt aspectele de care ar trebui ții cont atunci când setezi temperatura la termostat:

Frigul ne face neproductivi

Temperatura influențează nivelul de productivitate, însă nu este căldura cea care ne ia din energie, ci frigul. Un studiu realizat la Universitatea Cornell a ajuns la concluzia că atunci când temperatura este scăzută, oamenii fac mult mai multe greșeli. Studiul a fost realizat pe angajații de la o firmă americană de asigurări, care au făcut cu 44% mai multe erori atunci când temperatura era de 20 de grade, în comparație cu una de 25 de grade. Atunci când îți este răcoare, folosești din energie pentru a te încălzi, energie care îți este de asemenea necesară la concentrare. De aceea, performanțele noastre scad atunci când ne este frig și e preferabil să fie puțin mai cald decât răcoare atât la locul de muncă, cât și acasă. 

Căldura ne face mai mulțumiți

Un alt studiu citat de Buffer arată că temperatura ne influențează atitudinea. Cercetătorii au folosit comprese calde și reci pentru mâini pentru a observa influența pe care o are temperatura din mediul înconjurător asupra atitudinilor. Oamenii care aveau mâinile calde s-au arătat mai mulțumiți și mai satisfăcuți decât cei cu mâinile reci. În raport cu companii fictive, cei cu mâinile calde au exprimat un grad de satisfacție mai mare și o disponibilitate mai mare de a cumpăra sau de a lucra acolo. 

Temperaturile ridicate ne afectează capacitatea de a lua decizii

Atunci când ne este cald, avem o probabilitate mai mică de a lua decizii corecte. Într-un studiu, participanții au fost împărțiți în două camere și rugați să aleagă cel mai bun plan de telefonie ca raport cost-beneficii dintre două opțiuni, potrivit Examine Existence. Participanții din camera mai rece au ales corect jumătate din timp, pe când cei din camera mai caldă doar un sfert din timp. 

Căldura ne face mai irascibili și mai nervoși

Atunci când oamenilor le este cald, aceștia se înfurie mai ușor și devin mai irascibili, potrivit Attn. O provocare minoră sau un mic deranj pot deveni sursa unui conflict aprins. Odată ce știi acest lucru, îl poți folosi în avantajul tău, și nu doar ca să îți îmbunătățești propria stare de spirit, ci și pe cea a familiei tale. Data viitoare când vă treziți într-o ceartă aprinsă într-o zi toridă de vară, mergeți într-un loc răcoros, unde aveți șanse mai mari să aduceți rapid pacea înapoi în familie. 

Shares
Optimized by Optimole