Moduri prin care poți învăța din gândurile tale negative

​Gândirea pozitivă ne învață să ne analizăm mintea cu antenție, clasificându-ne gândurile în două categorii: folositoare și nefolositoare. Uneori avem tendința să gândim prea mult și să ajungem la părțile negative ale vieții noastre.
Dacă am sta să ne măsurăm gândurile, am fi suprinși câte gânduri nefolositoare avem. Mulți dintre noi avem tendința să ne subestimăm, să ne considerăm incapabili și că lucrurile nu se vor rezolva.
Un ajutor enorm ne poate oferi psihologul, care ne poate face să vedem partea plină a paharului. Psihologii sunt persoanele perfecte pentru a ne ajuta să ne descărcăm și ne învață să ne diferențiem gândurile bune de cele rele. Însă, le putem diferenția și singuri, iată câteva moduri prin care ne putem lipsi de gândurile negative și din care putem învața:
1.Analizează-ți emoțiile fără să judeci
Este important să nu ignori ceea ce simți și să nu te simți deranjat de sentimentele tale. Emoțiile au nevoie de atenția ta, iar mintea le folosește pentru a te ajuta să îți observi gândurile. De cele mai multe ori, asta se potrivește în cazul în care nu te simți bine. Când îți este frică, ești nervoasă sau fără speranță?
2.Observă-ți gândurile din spatele emoțiilor
Sentimentele sunt cauzate de gânduri. Poți accesa aceste gânduri prin întrebarea “de ce?”, De ce îți este frică? De ce ești lipsită de speranță? De ce ești nervoasă? Gândurile din spatele emoției îți pot arăta greșelile minții tale, pentru ca orice gând care cauzează un sentiment neplăcut este deobicei cauzat de o presupunere. Iar presupunerile pot fi redefinite.
3.Dovedește ceea ce crezi
Mintea poate vedea dovezile lucrurilor pe care le și crede. Deci ce experiențe, conversații, etc. folosește mintea ta pentru a-și dovedi că “gândurile negative” sunt adevărate? Fă o listă cu acestea și apoi întreabă-te de ce sunt adevărate.
4.Găsește  alte opțiuni
Ce alte explicații mai există? De exemplu, dacă un alt coleg de la birou tipa la tine, iar tu presupui că o face pentru că ești leneșă, ce alte motive ar mai putea fi? Poate este stresat acasă sau poate are alte probleme. Fă o listă cu toate variantele posibile.
5.Dovedește cel puțin una dintre aceste opțiuni
Mintea caută,cîn subconștientul ei, dovezi pentru presupunerile noastre, iar tu acum te vei lupta cu focul. De ce este obligatoriu ca aceste opțiuni să fie adevărate? Dovedește-ți acest 
6.Repetă
Repetiția este modul prin care mintea învață. Va trebui să repeți acest proces, chiar dacă pare greu. Vei avea nevoie să variezi formularea atunci când mintea ți-o prezintă. Într-un final, subconștientul tău va accepta redefinirile, iar tu vei vedea un sfârșit natural al gândurilor tale negative.
Care este morala acestei povești? Nu-ți lăsa gândurile și fricile să te limiteze. Pot părea adevărate, dar nimic nu este în totalitate așa. Poți fi nesigur de tot ce simți și gândești. Dacă gândurile și sentimentele nu fac sens, pot fi redefinite.

Shares
%d blogeri au apreciat: