Motive pentru care ai nevoie de mai multă vitamina B12

Poți avea deficiență de vitamina B12 fără să știi asta, așadar este bine să cunoști principalele motive pentru care ai nevoie de mai multă vitamina B12.

Deficiența de B12 poate fi nedepistată timp de mai mulți ani, deși prezintă simptome: oboseală, dificultate la respirare și slăbiciune a mușchilor, așadar este bine să citești mai multe informații despre principalele motive pentru care ai nevoie de mai multă vitamina B12.

Vitamina B12 este foarte importantă pentru întregul organism și, tocmai de aceea, trebuie să ai grijă la posibilele simptome. Dacă ți se întâmplă să uiți des lucruri sau îți este greu să îți găsești cuvintele, poate ai o deficiență. În plus, trebuie să consumi mai multă vitamina B12 și dacă îți amorțesc degetele sau simți furnicături.

Citește în continuare care sunt cele 5 motive pentru care ai nevoie de mai multă vitamina B12:

1. Ai o alimentație vegetariană sau vegană

Singurul mod în care poți introduce în dietă vitamina B12 este consumul de carne. Dacă tu ai renunțat la alimentele de origine animală, atunci în mod sigur îți lipsește vitamina B12 și tocmai de aceea pare că ești mai palidă. Din fericire, nu este nevoie să renunți la stilul tău de viață, însă trebuie să iei zilnic această vitamină sub forma unor suplimente.

2. Tu sau vreo persoană dragă aveți peste 50 de ani

Pe măsură ce îmbătrânești ești mai înțeleaptă și, din nefericire, ești mai predispusă unor afecțiuni. După vârsta de 50 de ani vitaminele se absorb mai greu și tocmai din această cauză vei descoperi că memoria nu mai este la fel de bună. În acest caz, suplimentele alimentare sunt cele mai potrivite. Consumând vitamina B12 în fiecare zi vei rămâne puternică și îți vei aminti mai ușor toate lucrurile pe care le ai de făcut.

3. Consumi alcool în mod regulat

Dacă îți place să bei mereu la cină un pahar de vin, atunci este foarte posibil să ai o deficiență de vitamina B12 și asta deoarece ficatul tău se ocupă cu depozitarea și absorbția acesteia. Nu trebuie să renunți la paharul tău de vin roșu, deoarece și acesta are beneficiile lui, însă nu uita să iei și vitamina B12.

4. Iei medicamente pentru refluxul gastroesofagian

Indiferent că este vorba de o singură pastilă sau de un ulcer, problemele stomacului și medicația pentru acestea blochează absorbția vitaminei B12 de către organism. Și în acest caz trebuie să iei suplimente. Din fericire această vitamină poate fi dizolvată în apă, corpul păstrând ce are nevoie, iar restul fiind eliminat cu ajutorul rinichilor.

5. Ai fost diagnosticată cu diabet sau cu o boală autoimună, deci ai nevoie de vitamina B12

Problemele cu glicemia sau bolile autoimune precum lupusul fac ca organismul să asimileze mai puține vitamine din alimentație. Chiar dacă mănânci în mod regulat carne, probabil tot ar trebui să iei suplimente pentru a menține un nivel sănătos.

Shares
Optimized by Optimole