Alimente bogate în vitamina B12
Pentru a avea un corp sănătos, ai nevoie de vitamine și minerale. Ia-ți doza zilnică recomandată consumând alimente bogate în vitamina B12.
Orice persoană știe că pentru a avea un organism sănătos, avem nevoie de vitamine și minerale, pe care este bine să le luăm din alimentație și, dacă nu este posibil, din suplimentele alimentare.
Puțini sunt cei care acordă atenție și consumă și alimente bogate în vitamina B12.
Într-adevăr, este ușor să obții vitamina B având o dietă echilibrată, însă când vine vorba de B12, ar trebui să inclunzi în alimentație și anumite preparate.
1. Iaurt
Iaurtul este o sursă bogată de calciu, magneziu și vitamina B12. De-a lungul timpului, studiile au arătat că un consum regulat poate preveni diabetul și problemele cu tensiunea arterială.
În plus, datoria probioticelor, iaurtul ajută și la digestie. Cel mai ușor este să îl mănânci simplu sau cu cereale, nuci sau fructe.
2. Carne de vită
Carnea de vită este considerată mai sănătoasă decât carnea de pui în unele cazuri. Această este o sursă bogată de zinc, având aproape 7 mg în 85 de grame. Are, în mod evident, și proteine.
Ai grijă însă la modul în care o prepari. Evită prăjelile și pune alături o garnitură de legume sau orez.
Totodată, este bine să fii atentă și la cantitatea pe care o mănânci, deoarece este bogată în colesterol. 3. Somon sau păstrăv
Peștele bogat în grăsimi omega 3 este și o sursă bogată de vitamina B12 și D, vitamine care ajută la funcționarea optimă a creierului și lupta împotriva inflamațiilor.
La fel ca în cazul cărnii de vită, este bine să prepari peștele pe grătar sau la cuptor cu puțin ulei de măsline. Pune alături legume sau o salată cu spanac.
4. Lapte
O cană de lapte are 1,2 mccg de vitamina B12 si, în plus, este o sursă importantă de vitamina D. Pentru femei, laptele este foarte bun deoarece ajută la ameliorarea simptomelor premenstruale.
Totodată, probabil știi și tu că un pahar de lapte consumat seara te poate ajuta să adormi mai ușor. Alege un lapte slab în grăsimi și, dacă nu îți place să îl consumi simplu, adaugă fructe și fă-ți un smoothie.
5. Ouă
Ouăle, pe lângă vitamina B12 conțin și proteine și vitamina D, ce îți va ajuta organismul să absoarbă mai ușor calciul. Renunță și în cazul lor la prăjeli și consumă-le alături de avocado sau în salate.
Fii atentă însă și la cantitatea pe care o vei consuma, deoarece mâncate în exces pot crește colesterolul.
6. Midii sau stridii
Midiile și stridiile conțin cea mai mare cantitate de zinc față de orice alt element, 32 mg în 6-8 bucăți de stridii. Au o mulțime de minerale și ajută sistemul imunitar.
Așadar, dacă le vei consuma vei reuși să eviți răcelile. Poți găsi o mulțime de rețete și moduri de preparare pe internet.