Aloe Vera

Aloe Vera este o plantă care are mai multe tipuri de specii ce se găsesc în zone de deșert și regiuni subtropicale din Africa, America, Asia și Europa. Aceasta plantă a fost folosită încă de pe vremea Egiptului și Greciei antice.
Fiecare frunză de Aloe Vera conține un gel mucilaginos, care este o sursă importantă de zaharuri cu lanț lung și polizaharide. Gelul de la Aloe Vera, în starea lui naturală, conține vitamina A, C, E, minerale ca sulf, calciu, magneziu, zinc, seleniu, crom, la fel ca și antioxidanți, fibre, aminoacizi, enzime, steroli, dar cel mai important polizaharide.


Beneficiile Aloe Vera


Previne îmbătrânirea prematură


Semnele de îmbătrânire precum liniile fine de expresie, ridurile și pierderea elasticității și fermității pielii sunt programate să apară la vârste înaintate, dar din cauza poluării, stresului, dietelor haotice și mai ales a acțiunii razelor solare, ele pot apărea de foarte timpuriu. Aloe Vera, datorită proprietăților sale antioxidante, poate preveni îmbătrânirea prematură. Un studiu din 2013 privind medicina alternativă raportează că gelul proaspăt de aloe folosit în diferite concentrații în produsele de îngrijire a pielii îmbunătățește elasticitatea țesutului și hidratează în profunzime. Rezultatele sunt valabile nu doar pentru ten, ci și pentru mâini, zona cu pielea cea mai predispusă îmbătrânirii precoce. Pentru a te convinge, folosește crema de mâni Breeze, cu FPS15 de la Sabon, bogată în vitamina E, unt de Shea și, bineînțeles, Aloe Vera, pentru un efect puternic hidratant și calmant.


​Păstrează hidratarea pielii


Pentru că e un grozav hidratant natural, Aloe Vera păstrează pielea bine hidratată și elastică. Gelul pătrunde ușor în piele și-i reface pH-ul. În plus, nu vine cu dezavantajul unui aspect unsuros după aplicare și e o opțiune excelentă pentru îngrijirea pielii grase.


Reduce acneea


Aloe Vera este un agent antibacterial natural ce luptă cu bacteria care provoacă leziunile acneice. De asemenea, pe lângă tratarea acestor leziuni, gelul de aloe stimulează refacerea țesutului cutanat și micșorează riscul de a rămâne cu cicatrice în urma unui puseu acneic.


E un demachiant natural


Dacă ai rămas fără demachiant, dar ai o plantă de aloe în casă, iată ce poți face pentru a îndepărta machiajul și pentru a obține un ten curat, radiant:
Pune câteva picături de gel de aloe pe o dischetă demachiantă
Cu mișcări delicate, șterge-te pe față cu acea dischetă de bumbac umezită cu aloe. Aplică apoi o cremă hidratantă


Îmbunătățește aspectul buzelor


Aloe Vera te poate ajuta să ai buze fără crăpături și zone închise la culoare, netede și suple. Prin acțiunea ei, îndepărtează celulele moarte și rejuvenează pielea sensibilă a buzelor.

Shares
%d blogeri au apreciat: