Cele mai sănătoase Țări din lume

​​Spania este lider în Indexul celor mai sănătoase țări din lume , alcătuit de Agenția Bloomberg. Topul include țări din întreaga lume unde oamenii sunt cei mai sănătoși. Spania a urcat cinci poziții, comparativ cu indexul alcătuit în anul 2017. Pe locul al doilea se situează, Italia, surclasată de pe primul loc, pe care l-a ocupat în 2017.

Pe primele zece poziții ale celor mai sănătoase țări din lume se mai află Islanda, Japonia, Elveția, Suedia, Australia, Singapore, Norvegia și Israel. Rusia a urcat cinci poziții în acest clasament, situându-se pe pozitia a 95-a. După cum relatează Agenția de presă Ria Novosti, clasamentul este alcătuit în baza unor date statistice ale Organizației Mondiale a Sănătății, a Departamentului pentru Populație al ONU și a Băncii Mondiale.

Fiecare țară din index a fost clasificată pe baza unor variabile precum: speranța de viață, cauzele de deces si riscurile pentru sănătate, care variază de la tensiunea arterială ridicată și consumul de tutun până la malnutriție și disponibilitatea apei curate.

 

Shares
%d blogeri au apreciat: