Cinci pași pentru o sănătate de fier

Sănătatea este una dintre cele mai mari comori. Cu toții uităm cât de valoroasă este până când ne îmbolnăvim. Atunci ne aducem aminte.

Corpul nostru are o tendință naturală către a fi sănătos. Noi interferăm cu aceasta prin stilul nostru de viață, prin alimentație, gânduri și emoții.

Sănătatea este una dintre cele mai mari comori. Cu toții uităm cât de valoroasă este  până când ne îmbolnăvim. Atunci ne aducem aminte.

Corpul nostru are o tendință naturală către a fi sănătos. Noi interferăm cu aceasta prin stilul nostru de viață, prin alimentație, gânduri și emoții. Și tot noi avem puterea de a susține abilitatea corpului nostru de a se vindeca. Iată cinci acțiuni zilnice care te vor ajută să îți menții o sănătate perfectă.

1. După ce te trezești, fă mișcare timp de 30 de minute, apoi mănâncă micul dejun.

Experții susțin că cel mai bun moment al zilei pentru a face mișcare este dimineața.

Astfel corpul tău va elibera hormonii fericirii care te vor ajuta să fii binedispusă întreaga zi și, implicit, să obții rezultate mai bune în tot ceea ce faci. Orice tip de exerciții fizice este bun atâta vreme cât îl practici constant și cu plăcere.

Asigură-te că micul tău dejun include proteine, vitamine, carbohidrați și fructe. Alege o mâncare sănătoasă. Astfel vei avea un nivel ridicat de energie pe tot parcursul zilei.

2. Fă pauze scurte în timpul zilei.

Indiferent de tipul meseriei tale, asigură-te că faci pauze scurte pe tot parcursul zilei.

Zece minute petrecute în aer liber vor face minuni pentru sănătatea ta. Fă o pauză scurtă la unsprezece dimineața și încă una după-amiaza.

3. Ia o gustare la unsprezece dimineața și la patru după-amiaza

Știai că nu trebuie să uiți de gustarea ta sănătoasă? Astfel îți menții nivelul de energie și abilitatea de funcționare a creierului intacte.

Atenție însă. Gustarea trebuie să fie bogată în nutrienți precum proteine, minerale și fibre.

4. Bea un pahar de apă la fiecare oră

Corpul tău are nevoie de hidratare și de aceea este important să bei cel puțin doi litri de apă pe zi.

5. Stabilește-ți ore regulate pentru prânz și cină, ideal la:00 și 18:00

De asemenea, nu sări peste mese. Este conștientă de importanța acestora așa că asigură-te că nu îți pui întâlniri în timpul prânzului. Cina trebuie luată cu cel puțin două ore înaintea orei de culcare.

Fiecare din aceste mese trebuie să conțină cele trei clase de alimentede bază, respectiv proteine, vitamine și carbohidrați.

Shares
%d blogeri au apreciat: