Ametrin

Cristalul AMETRIN și puterile lui vindecătoare

Ametrin

 Este un cristal transparent, uneori translucid, de culoare galben-roz-violet.

Alte denumiri: Trystine, Bolivianit

Țara de proveniență (unde se gaseste): BOLIVIA

Compoziția chimica: SIO2

Duritate: 7 (din 10)

Culoare: violet și galben

Cuvinte cheie: claritate mentală și spirituală, hotărâre, optimism

Chakre: plex solar(3), coroana(7)

Denumire:

Numele cristalului de Ametrin provine din alăturarea cuvintelor care denumesc alte doua cristale, si anume Ametist si Citrin. Acest lucru se datoreaza faptului ca Ametrinul este similar atât cu Ametistul, cât și cu Citrinul din perspectiva vibrațiilor și a proprietăților. Legenda spune că piatra de Ametrin a ajuns pentru prima dată in Europa atunci când conquistadorii au oferit cadouri reginei Spaniei, unul dintre conquistadori primind o mină ca zestre, după ce s-a căsătorit cu o tânără din tribul Ayoreo din Bolivia.

Descriere:

Cristalul de Ametrin este o combinație de Ametist și Citrin, având o compoziție reprezentată de dioxidul de siliciu. Este un cristal rar găsit in stare naturală în Bolivia. Este o piatră a optimismului și a bunăstării, contribuind la debarasarea de influențele sau energiile negative din exterior. Are o energie inaltă care contribuie la eliminarea tensiunilor, la indepărtarea stresului și la eliminarea blocajelor emoționale ajutând la armonizarea și vindecarea corpului. Astfel Ametrinul contribuie la crearea unei stări generale de bine.

Acest cristal contribuie la conectarea corpului fizic cu conștiinta inaltă, facilitând astfel protecția pe durata fiecarei experiențe in plan fizic. Poate de asemenea să sprijine meditația prin susținerea unei concentrări superioare. Are rolul de a unifica energiile feminine cu cele masculine. In plan mental vorbim despre un cristal menit a ajuta la claritate prin analizarea cu atenție a celor mai minuțioase detalii, aducând un plus de creativitate.

Simbolistică:

Ametrinului vizeaza puterea interioară. Fiind o combinatie de Ametist si Citrin, Ametrinul are atat energie feminina de la Ametist, cat si energie masculina de la Citrin. Prin urmare vorbim despre un cristal care are o foarte mare contributie in echilibrarea energiei masculine si a celei feminine. O alta insemnatate a Ametrinului este armonia. Armonia se refera atat la mental, cat si la fizic, dar si la corpul spiritual. Fiind un cristal atat cu polaritate Yin, cat si cu polaritate Yang Ametrinul este foarte util atat atunci cand vine vorba despre a lua initiativa, cat si atunci cand vine vorba despre abordarea „asteapta si vezi”.

Proprietăți vindecătoare:

Fiind vorba despre un cristal cu puternice proprietăți de curățare, Ametrinul este foarte folositor in tratarea și recuperarea după perioade îndelungate de boală. De asemenea contribuie la tratarea depresiei, a oboselii, dar si a durerilor de cap sau a stresului cauzat de diferitele boli. Ametrinul este foarte util in cazul bolilor cronice prin faptul că ajută la identificarea sursei/cauzei bolii. Contribuie la eliminarea toxinelor și la curățarea aurei, incărcând de asemenea sângele cu energie. Susține sistemul imunitar si contribuie la regenerarea corpului fizic. Este un cristal foarte util pentru cei care doresc să indepărteze blocajele de la nivelul corpurilor fizic, mental și spiritual.

Sugestii intretinere:

Pentru a intreține Ametrinul este suficient a se spăla cu apa ușor călduță o dată pe săptămână.

Pentru cine este recomandat Ametrinul?

Cristalul de Ametrin este recomandat pentru Balanță, dar in același timp este talismanul norocos pentru zodiile Berbec, Taur și Vărsător. Este un cristal guvernat de Soare și de planetele Jupiter și Neptun. Este un cristal ideal pentru cei care sunt liber profesioniști sau care lucrează pe cont propriu, Ametrinul fiind un suport pentru toate tranzacțiile din cadrul afacerii, contribuind astfel la succes.

Ametrin

Lasă un comentariu

Shares
Optimized by Optimole