citrin-natural-1024x768.jpg

Citrinul, o piatră care aduce succes și atrage prosperitatea financiară

Citrinul este un cristal des asociat cu banii, succesul și prosperitatea financiară. Numele acestuia provine din termenul francez Citrin – care inseamna lămâie. Citrinul este de fapt o vaietate de cuarț și este cunoscut in multe culturi sub termenul de Piatra Comerciantului sau Piatra Negustorului.

Proprietăți metafizice

Piatra de citrin are proprietăți fizice deosebite care au făcut-o populară printre iubitoarele și iubitorii de bijuterii de lux, însă se bucură și de proprietăți spirituale interesante (unii le-ar numi chiar proprietăți magice).

Citrinul și zodiile

La fel ca topazul, citrinul este considerat piatra lunii Noiembrie, astfel că poate aduce avantaje anumitor nativi Scorpioni și Săgetători.

Totuși este, fără îndoială, o piatră potrivită pentru cei din zodia Berbec, Gemeni, Leu sau Balanță. Se crede că deținerea și purtarea de bijuterii cu citrin de către aceste zodii le va ajuta să-și purifice chakrele și să-și îmbunătățească viețile de zi cu zi.

Principalul efect benefic pe care citrinul l-ar avea asupra purtătorilor semnelor zodiacale menționate se resimte asupra echlibrului emoțional, creativității și relațiilor inter-personale.

Proprietăți magice ale citrinului

Datorită nuanțelor calde, este asociat cu Soarele și oferă, așadar, o senzație de căldură interioară, confort psihologic și energie cu vibrații înalte.

Dacă ai un vis, cu sensul de ideal pe care l-ai dori transformat în realitate, se spune despre citrin că te poate ajuta, oferindu-ți motivația de a continua, dar și deschiderea minții către alegerile înțelepte.

Pe parcursul Evului Mediu a luat amploare teoria conform căreia citrinul ar fi „Piatra Comerciantului”. Asocierea provine de la purtătorii de citrine care au observat că veniturile din urma comerțului le cresc semnificativ, fără a se risipi la fel de ușor.

Acesta este și motivul pentru care este recomandat antreprenorilor, agenților de vâzări, bancherilor și altor profesioniști din domenii cu tangențe financiare sporite.

Există și un efect mai puțin dorit al pietrei, care se manifestă în cazul oamenilor cu temperamentul iute – cea de a amplifica impulsivitatea.

Este un cristal foarte benefic pentru cei care detin o afacere

Citrinul are un puternic rol energizant – aduce creativitate, putere in toate aspectele vieții. Precum Onixul, Turmalina sau chiar Jaspul Rosu și Citrinul este un cristal ideal pentru a purifica și curăța energiile din corp.

Este cu siguranta un cristal care atrage prosperitatea și abundența financiară, ne invață să ne asumăm riscuri și ne ajută să ne depășim fricile. Stim că de multe ori, cel mai greu este să pornim din loc iar cristalul de Citrin vine in intâmpinarea noastra pentru a ne oferi motivație, determinare, putere de muncă, dorință și perserverență în atingerea scopurilor.

Citrinul susține creativitatea, ideile revoluționare dar ne pune la dispozitie si indicii subtile care să ne conduca spre alegerea drumului potrivit sau a resurselor necesare

Prin conectarea cu acest fascinant Cristal ne conectăm cu energia soarelui și vom primi astfel energii pozitive, de bucurie, speranță, optimism. Acest cristal ne invață să avem o atitudine pozitivă față de viață in general dar și față de orice obstacol ar putea apărea in viața noastră.

Citrinul nu este un obiect magic care va face să cadă bani din copaci, ci ne va pune in legătura cu puterea interioară.

Ne ajuta sa găsim și să ajungem la modalitățile necesare pentru a atinge succesul

Citrinul ne ajută sa disipăm stări precum anxietatea, apatia, lipsa de inițiativă și ne face să ne imbrățișăm adevarata noastră putere și capacitate. Elimină energiile negative și gândurile negative.

Ne ajută sa ne depasim fricile si temerile nejustificate. Are capacitatea de a ne intări mentalul și de a ne crește concentrarea – ne face să rămânem focusați pe activitatea și obiectivele noastre. Aduce liniște, calm, pace interioare. 

Este de asemenea un cristal conectat cu ințelepciunea – ne sprijină pozitiv in găsirea solutiilor, aplanarea situațiilor sau rezolvarea conflictelor

Citrinul contribuie de asemenea la iubirea, respectul și increderea de sine. Ne sprijină să rămânem mereu motivați și ne ajută să ne exprimam creativitatea in cel mai autentic mod posibil. Ne indeamnă să lăsăm trecutul sau vechile tipare in urmă pentru a face loc altor aspecte mult mai pozitive.

Cum purificăm cristalul de citrin?

Acesta se poate purifica de vechi energii prin ținerea in sare grunjoasă pe timpul nopții, se poate lăsa la lumina lunii și se poate clăti ușor cu apă călduță. Atenție la razele solare in exces, acestea pot decolora cristalul de citrin.

Cristalul poate fi tinut si in locul in care aveti banii, portofel, geanta, casa de marcat.

Si nu uita…cel mai important aspect in obtinerea rezultatelor in lucrul cu un cristal este credința noastră. Trebuie să credem si să ne conectăm cu cristalul din toate punctele de vedere.

Shares
Optimized by Optimole