Înghețata – formula fericirii de vară?

Micile plăceri dau savoare vieții! În zilele călduroase de vară, fără dubiu una dintre cele mai mari plăceri este savoarea unei înghețate răcoritoare. Mai mult, studii recente demonstrează faptul că înghețata nu este doar o plăcere ci este chiar și un produs anti-stres.


Cercetătorii au demonstrat că înghețata acționează asupra centrilor plăcerii din creier într-un mod similar cu ascultarea muzicii preferate.


După scanarea creierului unor persoane care au mâncat înghețată de vanilie, cercetătorii au concluzionat că înghețata acționează asupra „zonelor fericirii” din creier, datorită unei substanțe numite triptofan, care se găsește în lapte și în frișcă – principalele ingrediente ale înghețatei.

Triptofanul ia parte la sinteza serotoninei, supranumită și „hormonul fericirii. La rândul ei, serotonina este unul dintre cei mai importanți neuromediatori din creier, cea care este responsabilă de starea noastră de bunadispoziție, prevenind depresia.


Înghețata cu ciocolată contribuie la eliberarea de endorfină, care este un hormon al plăcerii, și de fenamină – un excitant cerebral care înlătură temporar somnul și foamea.


Se pare că oamenii fericiți trăiesc mai mult. Dr. Ilona Boniwell – psiholog în cadrul Universității Oxford Brookes, concluzionează în urma studiilor efectuate că sentimentele și trăirile optimiste contribuie la menținerea unui tonus bun din punctul de vedere al echilibrului și stării emoționale.


Înghețata poate fi consumată în orice variantă (la cornet, pe băț, la pahar sau pachete pentru acasă), oriunde și oricând, oferind o diversitate de arome. Desigur, deserturile pe bază de înghețată sunt poate unele dintre cele mai mari bucurii ale verii. Iată o rețetă pentru un astfel de desert:


Combinația dintre cald și rece potențează gustul celor trei ingrediente, iar siropul de caramel sau ciocolată se va întări instant la contactul cu înghețata, formând o crustă delicioasă.

 

 

 
Shares
%d blogeri au apreciat: