iOS 18

iOS 18 aduce noi metode de securitate Iphone

iOS 18 de la Apple va apărea în curând, iar producătorul iPhone a confirmat principalele caracteristici de confidențialitate și securitate care vor fi disponibile în această toamnă.

iOS 18 de la Apple va fi una dintre cele mai importante actualizări din ultima vreme, deoarece include primele caracteristici de inteligență artificială ale producătorului iPhone.

Inteligența artificială “Apple Intelligence” va fi susținută de setări de securitate și confidențialitate și de Private Cloud Compute al producătorului iPhone, a anunțat firma în cadrul conferinței sale Worldwide Developers de săptămâna trecută.

Capacitățile de inteligență artificială ale Apple se vor adăuga la o serie de noi funcții interesante de confidențialitate și securitate pe care le vei putea încerca pe iPhone-ul tău atunci când va sosi iOS 18. Iată trei dintre cele mai bune.

Aplicații blocate și ascunse în iOS 18

Deși iPhone include deja mai multe funcții de confidențialitate și securitate, odată ce cineva poate accesa dispozitivul tău, poate vedea și tot ce se află pe el. În acest sens, începând cu iOS 18, vei putea să blochezi aplicațiile astfel încât acestea să poată fi accesate doar cu ajutorul Face ID sau Touch ID, sau cu ajutorul codului de acces atunci când apeși pe ele.

Acest lucru înseamnă că, începând cu iOS 18, dacă înmânezi dispozitivul cuiva pentru a se uita la ceva sau pentru a face o fotografie, acesta nu va putea vedea alte aplicații, cum ar fi cele bancare și de socializare.

În plus, Apple îți oferă posibilitatea de a ascunde aplicațiile iPhone în iOS 18, mutându-le într-un dosar de aplicații blocate și ascunse, care necesită Face ID, Touch ID sau un cod de acces pentru a le deschide.

Aplicația de parole iOS 18

Una dintre cele mai bune funcții de securitate noi care apar în iOS 18 este aplicația de parole – un pas înainte față de actualul iCloud Keychain. Noua aplicație parole seamănă mai mult cu un manager de parole tradițional, cum ar fi 1Password, deci va funcționa mai bine pe toate platformele. De asemenea, include alerte care îți arată când folosești o parolă slabă sau una care a fost divulgată în cadrul unei breșe recente.

Noua aplicație Passwords va oferi “accesul simplu, atât de necesar” la parolele conturilor și la alte informații private, în timp ce “echilibrează securitatea și funcționalitatea”, spune Jake Moore, consilier global pentru securitate cibernetică la ESET.

Moore crede că “riscă potențial să elimine concurența”, dar recunoaște că managerul de parole iOS 18 “poate fi aplicația vitală care face ca aplicațiile de gestionare a parolelor să devină implicite”.

Dacă împiedică oamenii să reutilizeze datele de identificare sau să folosească parole ușor de ghicit, acest lucru nu poate fi decât un câștig pentru securitatea oamenilor.Îmbunătățiri ale permisiunilor contactelor în iOS 18

Îmbunătățiri ale permisiunilor contactelor în iOS 18

Este important să îți poți controla permisiunile aplicațiilor, iar de-a lungul anilor, Apple a oferit utilizatorilor de iPhone mijloacele de a face acest lucru. De exemplu, Transparența urmăririi aplicațiilor te ajută să oprești urmărirea între aplicații și site-uri web și poți selecta Fotografii care pot fi utilizate de o aplicație fără a-i oferi acces complet la bibliotecă.

În iOS 18, Apple extinde acest lucru la contactele tale, astfel încât să poți controla cu ușurință care sunt partajate cu o aplicație, contribuind la sporirea confidențialității tale – lucru pentru care și contactele tale vor fi recunoscătoare.

Alte îmbunătățiri ale securității și confidențialității din iOS 18

iOS 18 de la Apple va veni, de asemenea, cu un kit de configurare a accesoriilor pentru a permite dezvoltatorilor să vă asocieze accesoriile fără a permite unei aplicații să vadă toate celelalte dispozitive din rețea. Această capabilitate este “vitală, dar adesea ignorată de utilizatori”, spune Moore. “Este de obicei o caracteristică care nu este o prioritate până când nu ești compromis”.

Între timp, în Setări va exista o secțiune Privacy & Security (Confidențialitate și securitate) reîmprospătată, despre care Apple spune că vă va ajuta să înțelegeți mai ușor nivelul de acces pe care îl are fiecare aplicație și să modificați acest lucru atunci când este relevant.

Îmbunătățiri ale AI din iOS 18

iOS 18 de la Apple este prima actualizare de software pentru iPhone care include actualizări majore de inteligență artificială, ceea ce ridică la rândul său preocupări legate de securitate și confidențialitate – mai ales având în vedere parteneriatul cu OpenAI pentru ChatGPT.

Dar Apple susține că funcțiile sale de AI vor fi securizate și private prin utilizarea procesării pe dispozitiv, iar solicitările mai grele din punct de vedere al resurselor vor fi tratate în propriul mediu cloud privat, Private Cloud Compute.

Nu există nicio îndoială, iOS 18 va fi o actualizare care va schimba jocul pentru iPhone-ul tău și există o mulțime de caracteristici de confidențialitate și de securitate pe care trebuie să le aștepți cu nerăbdare. Voi urmări toate actualizările, așa că rămâi pe fază pentru mai multe înainte de lansarea oficială.

Shares
Optimized by Optimole