Beneficiile oțetului de mere

Aproape orice aliment, consumat într-un mod potrivit, este bun pentru sănătate.
Se pare că oțetul nu este bun doar ca dressing pentru salate, ci și pentru sănătate.


1. Ar putea să reducă tensiunea arterială


Datorită proceselor prin care trece pentru a fi produs, oțetul de mere ar putea fi de ajutor dacă ai probleme cu tensiunea arterială.

Consumat pe o perioadă mai lungă (nu uita, nu simplu, ci amestecat cu apă), scade tensiunea arterială, așadar dacă ai această problemă ar trebui să îl incluzi în alimentația ta.


2. Scade riscul apariției bolilor cardiovasculare


Potrivit mai multor studii, oamenii care consumă oțet de mere în salate sunt mai puțin predispuși la boli cardiovasculare.

Explicația ar fi că acesta conține un acid alpha-linolenic care ajută la menținerea sănătății inimii. Nu uita să folosești la salată acest dressing și să uiți de sosurile pline de ingrediente dăunătoare.


3. Te poate ajuta să slăbești


Consumul de oțet de mere te poate ajuta să slăbești, însă trebuie să știi că nu vei scăpa de un număr mare de kilograme fără o alimentație potrivită și sport.

Dacă totuși îți dorești să scapi mai repede de cel puțin un kilogram, bea în fiecare zi un pahar mare de apă cu două linguri de oțet. Vei observa diferența după 12 săptămâni.


4. Poate reduce nivelul glicemiei


Pentru persoanele cu diabet de tip 2, oțetul de mere poate ajuta la reducerea nivelului glicemiei, așadar este perfect pentru persoanele care au o sensibilitate la insulină.

Consumă înainte de fiecare masă oțet de mere și vei reuși să ții în frâu nivelul zahărului din sânge.


5. Te poate ajuta dacă ai probleme cu sistemul digestiv


Dacă ai probleme cu stomacul, tipul potrivit de oțet te poate ajuta. Alege un produs cât mai natural, adică cât mai puțin procesat.

Ar trebui să pară tulbure și să aibă particule plutitoare.

Nu-ți face griji, acestea sunt pline de proteine, enzime și bacterii bune.

Conține și probiotice, așadar îți va ajuta sistemul digestiv să funcționeze cât mai bine.

Shares
%d blogeri au apreciat: