Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 cu ambele doze nu transmit coronavirusul

Un studiu al Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite, arată că persoanele vaccinate împotriva COVID-19 cu ambele doze nu transmit coronavirusul aproape niciodată.

Conform publicației Insider, la acest studiu au participat aproape 4.000 de angajați sanitari din linia întâi care s-au testat săptămânal, pentru a vedea dacă sunt infectați cu COVID-19. Totul s-a întâmplat între luna decembrie a anului trecut și luna martie a acestui an. Studiul a depistat doar trei cazuri de infecții cu coronavirusul în rândul persoanelor vaccinate cu ambele doze. Pe de altă parte, 161 dintre participanții care nu au fost inoculați s-au îmbolnăvit cu COVID-19.

Cu alte cuvinte, inocularea cu cele două doze ale vaccinului anti-Covid dezvoltat de Pfizer/BioNTech și Moderna au eliminat complet infecțiile detectabile – indiferent dacă au fost simptomatice sau nu – după două săptămâni. CDC a concluzionat, pe baza acestor rezultate, că vaccinurile Pfizer și Moderna reduc cu până la 90% contagierile cu COVID-19, chiar și cele asimptomatice. Asta înseamnă că persoanele vaccinate la rapel îi vor proteja foarte bine pe cei din jurul lor de la a contracta coronavirusul.

Însă este nevoie de mai multe date pentru a stabili acest lucru cu certitudine, motiv pentru care cercetătorii americani recrutează în prezent mii de studenți din SUA pentru a afla mai multe despre șansele răspândirii asimptomatice a virusului în rândul persoanelor vaccinate.

Shares
%d blogeri au apreciat: