Vaccinul Pfizer este 100% sigur și eficient la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani

Reprezentanții Pfizer/BioNTech au anunțat miercuri că vaccinul lor împotriva Covid-19 este 100% sigur, eficient și oferă răspunsuri puternice de anticorpi la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, transmite Reuters.

Pfizer intenționează să prezinte noile date despre vaccin, dezvoltat în parteneriat cu producătorul de medicamente BioNTech, autorităților de reglementare „cât mai curând posibil”, astfel încât imunizarea adolescenților să poată începe înainte de anul școlar viitor, a declarat directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla.

Vaccinul Pfizer este autorizat deja pentru a fi utilizat de la vârsta de 16 ani. Noul studiu oferă primele date despre eficienţa vaccinului în cazul adolescenţilor de vârstă şcolară.

În cadrul unui studiu care a cuprins 2.260 de adolescenţi cu vârste între 12 şi 15 ani au existat 18 cazuri de COVID-19 în grupul care a primit un ser placebo şi niciunul în grupul care a primit vaccinul. Ceea ce înseamnă o eficacitate de 100% în prevenirea COVID-19, a mai precizat compania în comunicat.

Totodată, vaccinul a fost bine tolerat de copii. Reacțiile adverse au fost asemănătoare cu cele observate în rândul celor cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani.

Nu au fost enumerate ce astfel de efecte secundare au existat în grupul mai tânăr. Efectele secundare ale studiului pentru adulți au fost în general ușoare până la moderate. Au inclus dureri la locul injectării, dureri de cap, febră și oboseală.

Compania americană Pfizer şi partenerul său german BioNTech au început să testeze vaccinul lor anti-COVID 19 pe copii cu vârste sub 12 ani, în speranţa extinderii vaccinării la această grupă de vârstă până la începutul anului 2022, a declarat joi compania farmaceutică din SUA. Studiul pediatric, care va include şi bebeluşi de 6 luni, are loc după unul similar lansat de Moderna săptămâna trecută.

Shares
%d blogeri au apreciat: