terapia reiki

Terapia energetică Reiki

Terapia Energetică Reiki

Ce este terapia energetică Reiki ?

Reiki este energia din Dimensiunea Superioară.

Știința modernă a ajuns la concluzia că tot ceea ce există în Univers este făcut din vibrații.

Sensei Usui a numit vibrația din Energia Universală, din Dimensiunea Superioară, “Reiki”.

Reiki reprezintă energia conștiinței, radiate din Dimensiunea Superioară. Ea are caracteristicile vibrației iubirii, armoniei și vindecării.

Adevărata sa natură este iubirea pură.
Energia Reiki ridică vibrația țesuturilor la care ajunge, ajutându-le să iasă din vibrația specifică bolii, joasă sau chiar foarte joasă. Corpul își redobândește, astfel, sănătatea și vigoarea.
Energia vehiculată de către terapeut ajunge în centrii energetici, adică în chakre, unde înlătură blocajele și dezechilibrele existente acolo.

O să aflăm cum a luat naştere tehnica Reiki de vindecare.

Azi sunt prezente o multitudine de terapii energetice Reiki, fiecare cu caracteristicile ei.

Ele sunt predate la cursuri de Reiki, pentru ca studenţii sau viitorii practicanţi să-şi poată restabili mai întâi propria sănătate. Apoi, ei pot să transmită această energie vindecătoare şi altora.

Întotdeauna la cursurile Reiki se face o distincţie clară între energia implicată-Reiki în acest caz-şi metoda ei de accesare.

Reiki conţine vibraţia vindecării, face parte din Univers, dintotdeauna.

O metodă de vindecare spirituală, adoptată de armată

Metodele de accesare Reiki îşi au inceputurile în cea originală. Ea a fost descoperită de un japonez, în 1922, pe numele lui Sensei Mikao Usui.

Metoda originală cuprindea doar o relaţie între energia studentului şi cea a Sursei Reiki.

În timp, alţi maeştri au adăugat şi alte vibraţii preluate din interpretările religioase.

Terapia energetică Reiki s-a răspândit la început prin Sensei Mikao Usui. Ea era folosită, mai ales, în rândurile soldaţilor şi ofiţerilor din Marina Imperială Japoneză.

O bună parte din preşedinţii societăţii Usui Reiki Ryoho Gakkai, înfiinţate de Sensei Usui , au fost Amirali şi Contraamirali din flota de război.

In aceeaşi perioadă, la începutul secolului al-XX-lea, a luat avânt în Japonia şi dezvoltarea medicinii alopate. Ea a dus la restricționarea promovării altor forme de terapii energetice, complementare.

Încheierea războiului, a însemnat și distrugerea arhivei militare.

Aceasta a dus treptat la reducerea aplicării acestui tratament energetic în Japonia.

De aceea, majoritatea metodelor de tratament energetic Reiki cunoscute în ziua de azi sunt cele occidentale, adaptate în sens pragmatic.

Metoda Gendai Reiki, tratament energetic la îndemâna ta.

Metoda de vindecare cu energie, Gendai Reiki, nu are o baza teoretică nouă. Ea urmează linia metodei originale Usui Reiki Ryoho, într-o formă simplificată.

A fost creată de către Sensei Hiroshi Doi, pentru a fi simplu şi uşor de folosit de cât mai mulţi oameni.

Energia transmisă este cea prin lineajul direct de la Sensei Usui, prin Kan’Ichi Tachetomi (contraamiral), d-na Takata, Sensei Hiroshi Doi.

Scopul acestei metode este de a vindeca mintea, corpul şi de a ridica nivelul de conştiinţă al practicantului. Rezultatul urmărit este inducerea permanentă a maximei relaxări, a iluminării.

De ce funcţionează terapia energetică Reiki?

Cea mai mică particulă identificată, are dublă proprietate, atât materială (masă) cât şi energetică (undă). Este vorba de Teoria Cuantică validată deja de lumea ştiinţifică.

Deci noi suntem energie şi tot ce se petrece la acest nivel ne influenţează. Cum?

Printr-un alt fenomen, de rezonanţă. Acesta apare între două câmpuri energetice (noi şi altceva) ce se armonizează în anumite condiţii.

În terapia energetică, condiţia de armonizare a energiei noastre cu Reiki este dată de procesul de iniţiere oferit prin participarea la cursuri Reiki. Este important şi un nivel adecvat de pregătire ce urmează iniţierii.

Astfel, prin conexiunea la Sursă, terapeuţii, se armonizează (intră în rezonanţă) cu undele de vibraţie caracteristice Reiki. Prin intermediul lor, pacienţii trec, la rândul lor, prin acelaşi fenomen de vindecare.

Între noi şi armonia unui sunet ce conţine şi el vibraţia vindecării există o legătură fizică.

“La început a fost cuvântul”, nu? Aşa se spune. Când te naşti, primul lucru pe care-l rosteşti este vocala A, sub diferite forme.

Vocala A, ca şi sunet, are lungimea de undă de 441 Hz şi dacă ne jucăm transformând numărul în zecimale, o să avem valoarea de 0.441.

Acest număr nu este altceva decât suma elementelor secţiunii de aur, corespunzătoare construcţiei braţului nostru, ce încorporează frecvenţa lui A.

Organismul uman are, de fapt, la baza întregii lui construcţii, raportul secţiunii de aur. Acest lucru duce la concluzia că avem încorporat în dimensiunile noastre fizice valorile sistemul sonic A.

Pentru mult mai multe detalii interesante legate de acest subiect, vă invităm să vizitaţi paginile ReikiDo.

Concluzia este că noi suntem acordaţi fizic la frecvenţa lui A, iar emiterea acestei vocale în timpul expiraţiei din timpul exerciţiilor Reiki, joacă un rol în armonizarea noastră, de punere pe undă cu vibraţia vindecării.

De ce corpul uman răspunde aşa de bine la rezonanţa cu o energie armonioasa cum este Reiki ?

Veți afla în articolele noastre următoare, pe site-ul https://miracole.info

Ce este si cum decurge un Tratament Reiki ?

O ședință de terapie Reiki începe printr-o scurtă discuție între terapeut și persoana care dorește terapia.
O condiție este confidențialitatea totală a informațiilor obținute în timpul discuției, cât și în timpul tratamentului Reiki.

Într-o ședință de Reiki, Maestrul (așa cum este numit terapeutul Reiki) canalizează energia universală.

El o transmite prin aplicarea mâinilor pe corpul pacientului – prin atingere sau la o distanță de 4-5 cm de corpul pacientului.

În timpul tratamentului, nu este nevoie ca persoana să fie dezbrăcată, energia trece prin orice material.


Beneficiile terapiei Reiki sunt resimțite imediat. În funcție de fiecare persoană se stabilește numărul de ședințe necesare.

O ședință durează între 30 și 90 minute.
Reiki reface echilibrul energetic și vitalitatea, îndepărtând efectele fizice și emoționale ale stresului acumulat.

Reiki poate să :

  • Accelereze vindecarea
  • Ajute organismul să înlăture toxinele
  • Echilibreze curgerea energiei subtile și să înlăture astfel blocajele
  • Reiki tratează corpul, emoțiile, mintea și spiritul unei persoane ca pe un întreg.
Shares
Optimized by Optimole