Abilitati de viata

Abilități de viață pe care elevii nu le învață la școală

De ce inițiatorii de programe educaționale nu se gândesc, oare, să le predea elevilor și abilități de viață?

De ce elevii nu învață la școală și astfel de lucruri utile?

În timp ce rezultatul mai multor decenii de finanțare a educației a ajuns să fie un sistem de educație ca un înveliș lipsit de impact, acest lucru duce și la posibilitatea de a proiecta un sistem educațional cu rezultate mai bune. Un astfel de sistem ar conduce la ieșirea din școală a unor adulți mai bine pregătiți și, mai ales, mai adaptați pentru viață.

Predarea abilităților de viață elevilor din liceu ar putea duce la crearea unui sistem educațional care să ofere educație pentru viața reală într-o lume reală, în care relațiile interpersonale și inteligența emoțională sunt mai valoroase decât respectarea unor reguli care pot distruge orice creativitate.

Iată câteva dintre abilitățile de viață de bază care nu sunt predate în liceu, dar ar trebui, potrivit experților:

Cum să-și îmbogățească viața

Consultantul în management al vieții, Ruth Schimel, recomandă printre numeroasele subiecte care le-ar putea oferi elevilor o posibilitate de a-și îmbogăți și îmbunătăți viața de zi cu zi sunt: abilitatea de rezolvare a conflictelor, înțelegerea nutriției și adaptarea priorităților la schimbările din viață sau situațiile cu care se confruntă.

Cum să-și construiască relațiile

    Uneori, la fel de important ca ceea ce știi, este pe cine cunoști. Un curs de dezvoltare a relațiilor și crearea de rețele ar trebui să includă instrucțiuni despre dezvoltarea unor conexiuni profesionale și personale reale, recomandă antrenorul de viață și relații Sidhharrth S Kumaar.

    Cum să rezolve conflictele

      Antrenorul Kumaar recomandă, de asemenea, un curs de rezolvare a conflictelor. La acest curs ar fi bine ca elevii să să învețe cum își poate controla o persoană emoțiile pentru a face față respingerii, a gestiona criticile și a negocia conversații provocatoare, Fără să explodeze sau să se închidă.

      Cum să controleze așteptările

        Dragostea nu este ca în filme. Cunoștințele despre modul în care relațiile necesită muncă, răbdare și creștere împreună, ajută o persoană să prevină dezamăgirea mai târziu în viață, conchide antrenorul Kumaar.

        Cum să-și dezvolte empatia și conștientizarea de sine

        Psihologul clinician Ellen Luborsky știe că elevii de liceu trebuie să învețe fizica și calculul, dar trebuie să învețe și empatia și înțelegerea celorlalți, precum și conștientizarea de sine. Aceste abilități se vor dovedi esențiale pentru a face față vieții.

          Cum să-și regleze emoțiile

          Liceele ar trebui să predea reglarea emoțională ca parte a curriculum-ului obligatoriu, afirmă antrenorul de carieră și viață Lisa Petsinis. Este o abilitate esențială care influențează sănătatea mintală și bunăstarea generală. Astăzi, mulți elevi absolvă fără să învețe cum să gestioneze emoțiile, cum ar fi frustrarea și tristețea, iar acest lucru poate duce la stres nejustificat, poate interfera cu relațiile cu ceilalți, poate împiedica succesul la școală și la locul de muncă și poate împiedica atingerea obiectivelor vieții.

            La începutul pandemiei, multe școli au introdus tehnica mindfulness, dar aceste eforturi au fost de atunci limitate sau inconsecvente. Această abilitate ar trebui să fie o parte fundamentală a educației, nu doar predată ca răspuns la o criză.

            Un program amănunțit de reglare emoțională ar trebui să învețe conștientizarea de sine, empatia, tehnici de autoreglare, rezolvarea problemelor, abilități sociale și strategii de comunicare eficiente. O parte cheie a acestui lucru este construirea vocabularului emoțional și capacitatea de a-și recunoaște și de a denumi emoțiile – adesea numită „dați-le un nume pentru a le îmblânzi”. Acest lucru le-ar permite elevilor să-și gestioneze emoțiile în mod eficient, să navigheze printre provocări cu reziliență și optimism și să contribuie la o societate mai inteligentă emoțional și mai plină de compasiune.

            Cum să recunoască personalitățile manipulatoare

            Antrenoarea de relații Donna Andersen și-a dat seama că elevii de liceu trebuie să fie învățați despre tulburările manipulative de personalitate. Un motiv important pentru care atât de mulți oameni cad pradă sociopaților, narcisiștilor și psihopaților este acela că nu știu să-i recunoască.

              Ei nu știu că unii oameni pot fi carismatici, fermecători, incitanți – și exploatatori. Mulți dintre cei care au supraviețuit anumitor situații dificile de manipulare au spus că nu știau că există sociopați și m-au întrebat de ce nu se predă așa-ceva în liceu.

              Așadar, am făcut prezentări pentru studenți de liceu și colegiu. Când le-am descris comportamentul sociopat, mulți dintre elevi au făcut ochii mari și s-au mirat. Dar, de fiecare dată, câțiva elevi au venit la mine să-mi povestească despre propriile lor experiențe.

              Tinerii pot trece prin astfel de experiențe deoarece sociopații, atât bărbați, cât și femei, își încep de obicei comportamentul de exploatare în jurul pubertății. A ști cum să identifice și să scape de sociopați îi poate proteja pe elevi, atât cât sunt tineri dar și pentru tot restul vieții.

              Cum să recunoască chiar și cele mai subtile forme de agresiune

              Comportamente verbale – injurii, tachinări, batjocuri, judecăți și amenințări verbale.
              Hărțuirea socială — excluderea intenționată, răspândirea de zvonuri, le spuneți copiilor să nu fie prieteni cu ceilalți și jena publică.
              Hărțuire fizică – lovire, lovire cu piciorul sau ciupire, scuipat, împiedicare sau împingere, luare sau ruperea bunurilor cuiva și gesturi răutăcioase și nepoliticoase.

              Bullying-ul este o problemă cu care se confruntă copiii, pe măsură ce cresc. Cu toate acestea, ca adulți, unul sau mai multe dintre aceste comportamente ar putea fi o întâmplare zilnică.

              De exemplu, cineva conduce pe banda ta de pe autostradă. Claxonezi. Ei te presează. Tu răspunzi la fel. Apoi urmează atacuri verbale nu atât de creative. Hopa, ai uitat că copiii tăi erau în mașină? Ei concluzionează: „Aceasta înseamnă că trebuie să fie OK să ripostezi dacă cineva îi iese în cale pe hol la școală”.

              După cum subliniază autorul Ashlee Thomas, poate ar fi bine să începem să predăm toate acestea în școala elementară? Poate că avem nevoie de teste mai puțin standardizate și mult mai multe cercuri de partajare, cursuri de mindfulness și activități practice în grup, cum ar fi proiectul Carnet de navigator pe internet?

              Atunci, elevii ar putea să-și dezvolte conștiința de sine și empatia încă din timpul liceului? Liceul ar putea fi pregătirea pentru a trăi ca adult în lumea reală, iar elevii ar studia pe lângă matematică și cum să gătească mese deliciose. Ei ar învăța chimie și cum să economisească bani. Ei ar învăța despre evenimentele globale, dar și ce trebui să facă dacă li se inundă accidental primul apartament.

              Imaginați-vă un sistem școlar conceput pentru a produce oameni echipați pentru viață și nu niște roboți care sunt antrenați să sară peste golurile din educația lor.

              Shares
              Optimized by Optimole