Akademia Kinderland-alimentația sănătoasă
Caravana Academia Kinderland, care îi învață pe cei mici despre alimentația sănătoasă ajunge pentru prima dată în Ardeal .
În această vară, are loc pentru a treia oară, programul Akademia Kinderland. Programul este desfășurat de Kaufland România și Asociația pentru Responsabilitate Socială PLAN B.
Prima oprire a școlii pe roți care învață copiii cum să se hrănească sănătos are loc la Cluj-Napoca, la Cluj Arena. Aici, în zona tribunei a 2-a, va poposi timp de 10 zile, începând cu 6 iulie.
Accesul este gratuit și se face în intervalul orar 16:00 – 20:00, în grupuri de maximum 5 persoane. Accesul se face pe baza programărilor prealabile. Se vor respecta toate rigorile de protecție obligatorii în această perioadă.
La activitățile Akademiei Kinderland pot participa copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani, cu obligativitatea purtării măștii de protecție.
La fața locului, organizatorii au luat toate măsurile de siguranță pentru respectarea distanțării sociale. Există un circuit separat de intrare/ieșire, termoscanare, dezinfectant, mănuși și măști de protecție.
Școala-muzeu în aer liber: educație interactivă pentru nutriție corectă.
Butaforii, fructe și legume sub formă de exponate gigant, stații de explorat, jocuri pe tabletă, informații și curiozități despre toate categoriile de alimente. Acestea vor fi disponibile la caravană, unde cei mici vor învăța prin metode nonformale și interactive despre alimentația corectă.
Copiii vor fi îndrumați de personal prin stațiile decorate atractiv, unde vor afla cum arată farfuria ideală, cum funcționează corpul uman în raport cu mâncarea. Ei vor afla cum se combină corect alimentele, ce înseamnă gustare sănătoasă și cum să evite risipa alimentară – toate explicate pe înțelesul copiilor.
Specialiștii atrag atenția asupra importanței nutriției corecte încă de la vârste mici
Programul derulat de Kaufland și Asociația Plan B sprijină părinții în eforturile de a-i ajuta pe cei mici să deprindă obiceiuri sănătoase, cu impact pe termen lung în starea de sănătate și dezvoltarea armonioasă.
Potrivit specialiștilor, una dintre consecințele izolării sociale din timpul pandemiei a fost creșterea obezității infantile. Copiii nu au mai avut activitate fizică și a existat tentația de a consuma mai des hrană nesănătoasă, precum fast-food, dulciuri, sucuri etc.
Cel mai recent studiu european cu privire la obezitatea infantilă arată că în România, 7% dintre copii nu iau niciodată micul dejun. Unul din 4 copii de 8 ani are probleme de greutate şi unul din 10 suferă de obezitate.
Nevoia de a deprinde comportamente alimentare sănătoase include pe lângă nutriție corectă și evitarea risipei alimentare.
Același studiu arată că în România, risipa alimentară se ridică la 6.000 de tone pe zi, iar 49% din aceasta se produce în gospodării.
CALENDARUL ȘCOLII MOBILE AKADEMIA KINDERLAND
- Cluj-Napoca: 6 – 15 iulie
- Oradea: 17 – 26 iulie
- Sibiu: 28 iulie – 6 august
- Alba-Iulia: 7 – 16 august
- Brașov: 18 – 27 august