De ce nu ar mai trebui să numeri caloriile

Sunt o mulțime de motive care ar trebui să te convingă de faptul că nu ar trebui să numeri câte calorii consumi într-o zi. Gândește-te numai cât timp îți consumă și cât de dificil este uneori să numeri chiar toate caloriile pe care le consumi.


Iată câteva motive care să te determine să renunți la acest obicei.


Te poți înșela


Să nu crezi că 1500 de calorii de dulciuri înseamnă pentru corpul tău același lucru precum 1500 de calorii de legume proaspete.

Dacă dieta ta este bazată numai pe numărarea caloriilor pe care le consumi și nu ții cont de nutrienți, atunci ai putea să crezi că mănânci ce și cât trebuie, când, de fapt, este exact contrariul.


Este dificil sa determini exact cate calorii consumi


Cântărești chiar fiecare aliment pe care îl consumi? Dacă răspunsul tău este nu, și probabil așa este, atunci îți va fi foarte greu să determini exact câte calorii ai consumat într-o zi.

De unde știi dacă banana pe care tocmai ai mâncat-o are 100 sau 130 de calorii? Chiar și atunci când ții un jurnal exact al alimentelor consumate într-o zi, există mereu varianta de a calcula greșit.


​Nu îți oferă informații suplimentare despre valoarea nutrițională


Calcularea caloriilor nu îți oferă informații suplimentare despre valoarea nutrițională a alimentelor pe care le consumi. Chiar dacă ai o dietă corectă din punct de vedere caloric, ai putea avea deficiențe de vitamine sau minerale.

Un măr și o napolitană mică au amândouă aproximativ 80 de calorii, însă mărul are mult mai multe vitamine și fibre, ca să nu mai vorbim de faptul că nu îți afectează nivelul de zahăr din sânge.


Nu avem aceeași nevoie de calorii


Poate că tu te simți bine dacă într-o zi consumi 1300 de calorii. Însă, cea mai bună prietenă a ta, pasionată de fitness, va avea nevoie de 1800 de calorii pe zi.

Nu există un număr magic de calorii care să te ajute să slăbești, prin urmare o dietă strict bazată pe numărarea caloriilor s-ar putea să nu te ajute să pierzi din kilogramele în plus.

Pentru multe persoane, numărarea caloriilor ar putea avea chiar un efect invers, afectându-le metabolismul și împiedicând pierderea kilogramelor în plus.


Etichetele nu sunt întotdeauna corecte


Știai că etichetele alimentelor nu sunt întotdeauna 100% corecte? De exemplu, multe alimente sau băuturi care au 5 sau mai puține calorii pot fi clasificate ca fiind cu zero calorii. Acest lucru îți poate afecta, pe timp îndelungat, dieta.


Multe persoane care își bazează dieta pe număratul caloriilor pot deveni obsedate de acest lucru.

Nu mai ies cu prietenii în oraș, nu mai merg la petreceri, sunt apatici, toate aspecte cauzate de obsesia de nu a depăși numărul de calorii pe care l-au stabilit pentru o zi.


Nu încerci nimic nou


Dacă vei număra constant caloriile pe care le consumi, atunci ai putea deveni nervoasă sau sceptică atunci când vine vorba de alimente sau băuturi noi deoarece nu le cunoști valoarea calorică.

Chiar nu ai de gând să mai mergi niciodată la un restaurant doar din cauza caloriilor?

Sunt multe experiențe pe care le-ai putea rata doar din cauza unui aspect trivial, precum număratul caloriilor.


Ține mine că număratul caloriilor nu este singura metodă de a avea grijă de sănătatea și silueta ta.

Shares
Optimized by Optimole