Lucruri surprinzătoare despre lămâi și motive pentru care ar trebui să le consumi

Dacă exista un lucru care nu ar trebui să îți lipsească din casă, acesta este… lămâia. Descoperă care sunt motivele pentru care ar trebui să încorporezi acest fruct în regimul tău alimentar și în rutina de frumusețe.


Aroma lămâilor ne induce senzația de prospețime, iar beneficiile acestor fructe accesibile, de altfel, sunt foarte multe. Știai despre lămâi că sunt antivirale, antibacteriene, detoxifiante și imunostimulatoare?


Lămâiul provine de pe continentul asiatic, iar pomul produce fructe pe tot parcursul anului. Frunzele pomului de lămâi pot fi utilizate în prepararea ceaiului, de exemplu.

O singură lămâie conține doza zilnică recomandată de acid ascorbic (Vitamina C), dar ne referim aici la întregul fruct, în suc regăsindu-se aproximativ o treime din doza recomandată.

De asemenea, sucul de lămâie conține 5% acid citric, calciu, vitamina C, magneziu, bioflavonoide și pectine care împreună ne ajută imunitatea.
Fiecare lămâie conține aproximativ 15 calorii.

Din punct de vedere nutrițional, lămâile constituie a șaptea sursă naturală de potasiu, un mineral ce ajută la dezvoltarea cognitivă, ameliorează tensiunea arterială și reglează tendința de a reține apă în organism, în combinație cu sodiul.


Lămâile ajută ficatul să elimine toxinele și să stimuleze producția de enzime naturale, iar în acest mod, digestia este stimulată; poate deja știi că se recomandă să îți începi ziua cu un pahar cu apă călduță, în care să storci o lămâie.


Acid citric din componența acestor fructe ajută, atât la eliminarea depozitelor de calciu din artere, cât și a pietrelor de rinichi sau pancreatice.
Dacă răcești des, Vitamina C, prezentă abundent în lămâi, îți poate întări sistemul imunitar, apărându-te de viruși.


Sucul de lămâie este un adjuvant excelent în cazul indigestiei sau al constipației, tot ce trebuie să faci este să adaugi câteva picături de lămâie în felul de mâncare consumat.

Acesta acționează și asemeni unui purificator pentru sânge, un pahar cu apă cu lămâie fiind o băutură excelentă la jumătate de oră după o masă consistentă.

De exemplu, grecii storc lămâie proaspătă pe absolut orice fel de carne (prăjită sau la grătar), pentru ca aceasta să fie mai ușor prelucrată de organism.  

Shares
%d blogeri au apreciat: