Alimente-minune pentru un sistem imunitar puternic

Descoperă câteva alimente-minune, care te ajută să ții la departare infecțiile și răcelile și care îți fortifică sistemul imunitar.


Sezonul rece este și sezonul răcelilor și al virușilor. Dacă scapi de tipică răceala de iarnă, înseamnă că ai un sistem imunitar puternic. Preventiv sau curativ, există câteva alimente-minune pe care ar fi bine să le consumi, în lunile reci, pentru că te ajută, îți întăresc sistemul imunitar și te fac mai rezistentă.


Pentru un sistem imunitar puternic, adaugă în farfurie:


Conopida


Această legumă cruciferă conține doze considerabile de antioxidanți, fibre și proteine, componente excelente în procesul de recuperare al organismului, în special, după o răceală.

De asemenea, conopida este o sursă excelentă de acid folic și vitamina C, oferind organismului o mai multă vitamina C decât citricele.

Un sistem imunitar puternic are nevoie și de nutrienți precum vitamina E, beta-carotenul sau seleniu, toate acestea regăsindu-se în componența conopidei.

Stropește bucăți de conopidă cu ulei de măsline și rumenește-le cu ierburi aromate și condimente sau poți mânca această legumă proaspătă, cu puțin iaurt sau fiartă, souffle.. caută inspirație online.


Mazăre


Cu mazărea, e simplu: ori îți place, ori nu îți place! Totuși, dacă te numeri printre cei care evită mazărea, află că aceasta este o sursă excelentă de vitamine și nutrienți, care întăresc sistemul imunitar în lupta cu infecțiile. În plus, mazărea mai conține și vitaminele A și C, acidul folic și fibre bune.

Misiunea vitaminei C este de a ține la distanța infecțiile și de a ajuta la regenerarea celorlalți antioxidanți din organism (vitamina E), iar fibrele mențin senzația de saturație și au grijă de sistemul digestiv. O idee bună este să adaugi mazăre verde, când prepari salate sau când faci paste.


Usturoi si ceapa


Poate nu foarte sexy, dar sănătoase ambele! Atât usturoiul, cât și ceapa ne ajută sistemul imunitar și este recomandat să le consumam în stare crudă, pentru un organism sănătos.

Usturoiul și ceapa au proprietăți antimicrobiane, știrpesc virusurile care s-ar putea instala în organism.

Usturoiul conține un component numit alicină, care încurajează activitatea celulelor albe din sânge, cele care luptă împotriva infecțiilor. Când poți, adaugă-le crude în salate și gustări.


Afine


Încorporează-le în micul dejun, pentru o doză de sănătate. Conform unui studiu, efectuat de cercetătorii de la Universitatea Oregon, un component al afinelor – pterostilbene –, lupta împotriva infecțiilor și menține sistemul imunitar puternic, în special dacă este combinat cu o doză de vitamina D.

Mai mult, afinele, considerate un superaliment, sunt doldora de antioxidanți, aceste elemente încetinind procesul de îmbătrânire. Mai are și polifenoli, responsabili pentru a pune creierul în mișcare.

Gălbenuș de ou


Deși albușul este vedeta, când vorbim de o alimentație echilibrată, datorită proteinelor din compoziție, în sezonul răcelilor și al gripei, gălbenușul are și el beneficiile lui.

Acesta conține doze mari de minerale (zinc și seleniu), extrem de importante pentru un sistem imunitar puternic.

În plus, printre componente se numără și vitaminele B6, B12, E, acidul folic și vitaminele D și A, care ajută la buna funcționare a creierului.

Shares
%d blogeri au apreciat: