Test care detectează simultan virusul Covid-19 şi gripa sezonieră

Synevo România lansează în premieră testul combinat de depistare a ARN-ului viral SARS-COV-2 (testul de referință pentru diagnosticul specific de COVID-19) și Influenza A/B (virusul gripal A/B).

Testul RT PCR multiplex permite detectarea simultană și diferențierea virusurilor care determină boli respiratorii.

Recoltarea probelor poate fi realizată în prezent în 32 de centre din rețeaua națională Synevo, amplasate în 25 de orașe. Prețul acestui test fiind de 375 lei.

Similaritatea manifestărilor clinice din infecțiile virale face ca diagnosticarea exclusiv pe baza simptomelor clinice să fie dificilă.

Testarea RT PCR multiplex depistează dacă pacientul este pozitiv la una dintre categoriile de virusuri implicate cel mai frecvent în apariția infecțiilor respiratorii din sezonul rece.

Acest test oferă medicilor informații cheie pentru un diagnostic corect și rapid, în vederea administrării celui mai potrivit tratament.

Testul poate fi realizat, la acest moment, doar cu programare online pe site-ul synevo.ro. Probele sunt recoltate de la nivel nazofaringian. Rezultatele vor fi raportate autorităților, conform legislației în vigoare pentru cele doua patologii, gripă și Covid-19.

Testul lansat de Synevo este acreditat de Administrația americană pentru Alimente și Medicamente (FDA), având o acuratețe foarte ridicată. Testul este procesat pe platforme automatizate cobas® 6800 și cobas® 8800, unice în sistemul privat din România.

Probele pentru realizarea testului pot fi recoltate, în prezent, în 32 de centre Synevo din 25 de orașe din țară: Arad, Baia Mare, Bacău, Brașov, Brăila, București, Cluj, Constanța, Craiova, Focșani, Galați, Iași, Miercurea Ciuc, Oradea, Pitești, Ploiești, Rădăuți, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Sfântul Gheorghe, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș, Timișoara și Zalău.

Shares
Optimized by Optimole