Uleiul de măceșe

Vitaminele care se regăsesc în uleiul de măceșe au efect antioxidant și combat efectul radicalilor liberi. Mai mult decât atât, acizii grași din acest ulei sunt transformați, după ce pătrund în piele, în prostaglandine, compuși care joacă un rol important în regenerarea țesuturilor, dar și a membranei celulare.


Beneficiile uleiului de măceșe pentru piele


Combate acneea ­

Acneea apare ca urmare a secreției excesive de uleiuri naturale ale pielii. Uleiul de măceșe hidratează pielea, prevenind secreția sebumului în exces. Totodată, acesta deblochează și porii, fiind non-comedogenic. Pentru combaterea acneei, uleiul de măceșe se aplică pe fața curată dimineața, apoi se lasă să acționeze timp de 15 minute și se îndepărtează prin clătire cu apa călduță și gel de curățare.
Are proprietăți anti-aging – vitamina A, precum și vitamina C, stimulează producția de colagen și acționează precum un ingredient anti-aging. Uleiul de măceșe combate ridurile, în special pe cele formate în jurul ochilor. Uleiul acesta conține și licopen, care are de asemenea proprietăți anti-aging.


Oferă luminozitate tenului

Ueiul de măceșe, aplicat pe ten, oferă luminozitate acestuia, având chiar capacitatea de a combate petele închise la culoare. Dizolvă 3 picături de ulei de măceșe în puțin ulei de cocos și masează-ți pielea. Și cearcănele vor fi estompate în urma folosirii acestui amestec.


Accelerează vindecarea arsurilor și vânătailor – datorită proprietăților antioxidante și regenerante specifice uleiului de măceșe, îl poți folosi și pentru grăbirea vindecării arsurilor de la nivelul pielii, precum și a vânătailor. Conținutul bogat în acizi grași previne formarea cicatricilor.
Hidratează buzele crăpate – vântul, soarele și deshidratarea determină crăparea buzelor, care este atât inestetică, cât și inconfortabilă. Poți combate buzele crăpate hidratându-le cu ulei de măceșe încălzit în prealabil între degete, pentru o mai bună absorbție.


Estompează vergeturile

Uleiul de măceșe este absorbit rapid în piele și conține o cantitate mare de acizi grași, care stimulează producția de colagen. Acest ulei hidratează pielea iar prostaglandinele stimulează refacerea țesuturilor. Poți să previi apariția vergeturilor folosind acest ulei. Zonele cele mai afectate de vergeturi sunt abdomenul, pieptul și coapsele.​Uleiul de măceșe conține cantități mari de vitamina A și vitamina C, dar și de acizi grași esențiali precum acidul oleic, acidul linolenic și acidul palmitic. Acesta are o mulțime de efecte benefice, în special asupra pielii.


Uleiul de măceșe are o concentrație mai mare de vitamina C decât o lămâie sau o portocală. Se știe despre vitamina C că reduce daunele cauzate pielii de expunerea la radiațiile UV. Mai mult decât atât, vitamina C stimulează și producția de colagen, de aici puternicele efecte anti-aging ale acestui ulei. În cazul în care credeai că minunile făcute de vitamina C pentru piele s-au încheiat, ei bine află că aceasta accelerează și vindecarea leziunilor cutanate, prevenind totodată deshidratarea pielii.



 
Shares
Optimized by Optimole