7 lucruri care îți accelerează metabolismul în mod natural

Dacă vrei să arzi caloriile mai repede și să îți ajuți corpul să digere mâncarea mai eficient, în mod natural, citește sfaturile noastre despre cum îți poti accelera metabolismul.


1. Nu sari peste micul dejun


Dacă vrei un booster instant pentru metabolismul tău, atunci trezește-te mai devreme și mănâncă micul dejun înainte de a merge la job.

Este necesar să asiguri energia corpului tău la fiecare început de zi pentru ca acesta să înceapă să ardă caloriile.

Chiar dacă ai impresia că mâncând mai puțin vei slăbi mai repede, să știi că nu este chiar așa. Dacă iei prima masă la prânz, riști să mănânci mai mult în cursul zilei și să îți încetinești considerabil metabolismul.


2. Respectă somnul de frumusețe


Somnul este prin definiție un booster pentru metabolismul nostru. Lipsa somnului înseamnă încetinirea capacității corpului de a arde calorii, dar și un apetit crescut.

Logic, dacă nu dormi suficient ești trează mai multe ore, ceea ce înseamnă că ți se face foame de mai multe ori pe zi.


3. Bea apă rece ca gheața


Dacă bei șase pahare de apă rece pe zi, arzi 50 de calorii foarte ușor, deoarece corpul tău va lucra mai intens să își regleze temperatura. Pe termen lung, lipsa acestor calorii poate însemnă câteva kilograme în minus, dar și hidratare de lungă durată.


4. Consumă alimente bogate în fier


Aproximatix 10% din totalul femeilor suferă de lipsa de fier și este important să avem suficient în corp fiindcă acesta are un rol important în circulația sângelui. Așadar, consumă cât mai multe fructe uscate, spanac și uneori nu te abține de la carne roșie, ca să îți reglezi nivelul de fier.


5. Bea ceai și cafea


Cercetări recente arată că ceaiul și cafeaua care conțin cafeină ajută la creșterea metabolismului. Spre exemplu, antioxidanții dintr-o ceașcă de ceai verde te pot ajuta să arzi 100 de calorii pe zi.


6. Consumă porții mici de mâncare, la intervale regulate


Este recomandat să consumi cel puțin 5 mese pe zi, în loc de 3. Nutritioniștii susțin că așa îți menții metabolismul activ și vei continua să arzi calorii întreaga zi.


7. Antrenează-te!


Probabil auzi foarte des că pentru a slăbi trebuie să arzi calorii, iar cea mai bună metodă prin care poți face asta este mișcarea. Așadar, antrenează-te din greu, apoi odihnește-te o zi întreagă și îți vei crește metabolismul pentru următoarele două zile, fără să mai depui efort.

Shares
%d blogeri au apreciat: