Beneficiile uleiului de palmier

Uleiul de palmier este un ulei 100% natural, bogat în vitamine, fără gust sau miros, ideal pentru prăjit.

Uleiul de palmier rezistă la temperaturi ridicate și rămâne stabil chiar și la 230°C, în comparație cu celelalte uleiuri care devin instabile la temperaturi de peste 170°C. Este una dintre cele mai importante caracteristici ale uleiului de palmier pentru că permite prăjirea mai rapidă a produselor, ceea ce duce la o absorție mai mică de ulei.

În plus, uleiul de palmier nu se arde, nu face fum și nu se descompune în substanțe toxice.

Uleiul de palmier nu conține colesterol și este bogat în vitaminele A si E. Vitamina E este un antioxidant natural deosebit de puternic, care asigură protecția celulelor umane împotriva radicalilor liberi rezultați în urma metabolismului uman, a toxicității agenților chimici și a poluării mediului.

Astfel, gătitul devine o plăcere, iar tu te poți bucura de mâncărurile preferate! Mai mult, datorită proprietăților sale, poți să prăjești mai multe alimente, fără să schimbi uleiul pentru că acesta se poate folosi la prăjiri repetate, atunci când este filtrat. Iar tu poți să prăjești, prăjești, prăjești, de nu te mai oprești… De la cartofi prăjiți, pește, șnițele, chifteluțe până la gogoși pufoase sau cei mai gustoși papanași!

Un fenomen normal la acest tip de ulei este solidificarea care se produce la temperaturi de sub 15°C, însă poate fi foarte simplu adus în stare lichidă, fără a i se modifica proprietățile. Ținut câteva minute sub jet de apă caldă sau încălzit puțin, datorită ambalajului care permite acest lucru, uleiul de palmier redevine lichid. Păstrat la temperatura mediului ambiant de aprox. 20 – 22°C , va rămâne în stare lichidă.

Uleiul de palmier este ambalat în recipiente de plastic de 2, 3 și 5 litri și poate fi achiziționat din orice supermarket sau hypermarket din țară.

Shares
Optimized by Optimole