Dieta cu kiwi

Originar din China și cunoscut sub numele de agrișa chinezească, kiwi te poate ajută să pierzi în greutate. Cu mari proprietăți nutriționale, kiwi nu este bogat în calorii, dar are un gust puternic, care va da aromă oricărei salate de fructe.

Dacă ar fi să facem o comparație între dietele la modă în acest moment, am putea spune fără problemedieta cu kiwi este una dintre cele mai puțin restrictive și una dintre cele mai plăcute din punct de vedere al alimentelor pe care le poți consuma.

Kiwi este un fruct bogat în fibre, care poate reduce nivelul mare de colesterol, dar și riscul apariției bolilor cardiace. De asemenea, fibra conferă senzația de suprasaturație – un mare avantaj pentru cei care vor să mănânce mai puțin pe parcursul unei zile.

VIT C

Kiwi abundă în vitamina C, esențială pentru sănătatea gingiilor și foarte importantă în vindecarea rănilor, dar și de magneziu, bun pentru oase, și potasiu. Pe lângă toate acestea, kiwi are proprietăți antioxidante, ceea ce înseamnă că dieta cu kiwi nu va aduce decât beneficii organismului tău.


​Pentru că Noua Zeelandă și California, acolo unde este cultivat fructul, au climă opusă, putem găsi kiwi în magazine pe toată perioada anului. E de preferat să cumpărăm fructul puțin mai tare și să îl lăsăm la copt la temperatura camerei, poate chiar într-o pungă, între două zile și o săptămână. După coacere, fructul mai rezistă încă 5 zile în frigider.

Spre deosebire de alte fructe, kiwi nu se oxidează atunci când este tăiat, așa că este perfect pentru a decora orice mâncare. Cei mai mulți dintre noi preferă să mănânce fructele de kiwi curățate, dar și coaja este la fel de bună. Trebuie doar să speli fructul de puful maro cu care este acoperit. O altă metodă de a-l mânca este să îl tăi în două și să îl consumi scobind cu lingura în el.

Dieta cu kiwi: efecte


Poți consuma 2-3 kiwi în loc de o masă normală, sau un kiwi între două mese principale. În numai o săptămână vei pierde în greutate minim 2 kilograme. Este recomandat să nu exagerezi cu consumul de alte alimente, în special cele bogate în grăsimi sau calorii, asta dacă îți dorești să vezi cât mai repede efectele dietei.

Proprietăți nutriționale

pentru 1 kiwi mediu:
Calorii: 46
Grăsimi: 0 g
Grăsimi saturate: 0 g
Colesterol: 0 mg
Carbohidrați: 11 g
Proteine: 1 g
Fibră alimentară: 2 g
Vitamina C: 70 mg
Calciu: 26 mg
Magneziu: 13 mg

Shares
Optimized by Optimole