Dragoste sau respect ? Ce ai prefera într-o relație ?

Ce ai prefera să primești sau să inspiri într-o relație ?

Să fii iubit sau respectat ?

Bineînțeles că cei mai mulți ar răspunde dragoste.

Poț toate gradele de apreciere și glorie, dacă nu ai dragoste, nu te simți chiar bine.

Ce credeți că gândesc bărbații despre asta ?

Dacă ați răspuns că vă doriți dragoste, gândiți-vă mai bine !

Conform autorului cărții ”Love & Respect”, cea mai mare nevoie a unui bărbat este respectul, nu dragostea.

Da, respectul.

Un bărbat ar prefera să primească respectul unei femei, mai mult decât dragostea sau admirația.

Dacă nu se simte respectat, nu contează cât de multă afecțiune îi vom dărui. Asta nu va ajunge atât de repede la inima lui.

Multe femei sunt la curent cu ceea ce reprezintă ”ego-ul masculin”. Bărbații pot fi jigniți foarte ușor. Unii dintre ei se simt prost chiar și dacă partenera lor câștigă mai bine decât ei.

Dar multe dintre femei nu țin cont de mândria masculină și o consideră o dovadă de imaturitate și de copilărie. ”Trebuie să depășeasă chestia asta”, spun ele.

Dar medicul care a scris ”Love & Respect”, Dr. Emerson Eggerichs, nu e de acord cu ideea.

În urma unui sondaj la care au răspuns 400 bărbați, dacă ar fi puși să aleagă între ”singur și neiubit” și ”nerespectat și într-o relație care nu li se potrivește”, trei sferturi dintre ei ar alege varianta 1. Nevoia unui bărbat de a fi respectat este mai mare decât nevoia de afecțiune a unei femei.

Orgoliul său masculin atât de ”fragil” este, de fapt, centrul său de putere.

Fără respect, nu se simte bărbat. Fără dragoste, o femeie nu se simte pe de-a-ntregul femeie.

Când o femeie nu respectă un bărbat, el nu poate simți iubire față de ea. Iar o femeie, dacă nu se simte iubită, nu-l va respecta prea mult.

Acesta este un cerc vicios. Dacă ajungem în el, relația se blochează în conflict și nu reușim să ne oferim reciproc exact ceea ce avem mai mult nevoie.

Multe dintre problemele relațiilor vin din credința falsă că ”partenerul nostru are nevoie de exact aceleași lucruri de care avem și noi nevoie”.

Cu toate că John Gray a scris destule despre diferențele dintre planeta Marte și planeta Venus, în 1992, când a lansat celebra carte ”Bărbații sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus”, ne vine destul de greu să înțelegem aceste diferențe. Sau, mai bine zis, să aplicăm practic, teoria.

Este o problemă atât pentru femei, cât și pentru bărbați faptul că cred că partenerul lor vrea aceleași lucruri. Ne e greu să ne imaginăm că o altă persoană are nevoie de alte lucruri decât noi, că este diferită.

Dacă nu înțelegem sexul opus, tindem să le oferim partenerilor noștri ce ne-am dori noi. Femeile le oferă dragoste bărbaților. Iar ei, răspund cu încredere și admirație.

Dar ceea ce își dorește ea, sunt gesturile romantice pe care i le oferă lui,

Ceea ce își dorește el, este ca ea să aibă încredere în judecățile și priceperile sale, așa cum are și el încredere în ale partenerei sale.

Deci, cum ai putea să-i oferi partenerului dragostea și afecțiunea de care are nevoie ?

Răspunsul este să îi oferim lui respectul și admirația de care are nevoie.

Iată câteva sugestii:

Tip #1. Lăsați-l să se simtă bărbat

Deși titlul de ”Bărbat în casă” este mai mult simbolic în vremurile noastre, totuși e bine să îi arătăm partenerului că el este bărbatul pentru noi. Să-i cerem ajutorul în situații în care este nevoie de priceperi și forță masculină. Să îl lăsăm să pregătească un grătar, de exemplu. Nu intrați în competiție cu el, în legătură cu cine poartă pantaloni în casă. Rolurile voastre sunt diferite, dar la fel de importante.

Tip #2. Tratați-l ca pe un adult

Este foarte ușor să alunecați în maniera de a trata un bărbat ca pe un alt copil care are nevoie de ordine în jur, dar încercați să rezistați acestei tentații. Este un om mare ! Nu este treaba voastră să-i amintiți ce trebuie să facă. Bărbaților nu le place să-i batem la cap, fiindcă se simt ca niște copii.

Tip #3. Vorbiți admirativ despre el în public

Chiar dacă sexul opus poate fi un motiv de glume, încercați să nu vă dați partenerul ca exemplu pentru situații amuzante. Nu faceți glume despre el în fața celorlalți. Deși poate fi amuzant pentru voi, asta nu-l face să se simtă bine. Felul în care vorbiți despre el cu ceilalți, îl face să înțeleagă cât de mult îl respectați.

Iată câteva concluzii ale acestui articol:

Dacă partenerul vostru nu vă merită respectul ?

Dacă nu puteți avea atâta încredere în el cât v-ați dori ?

Dacă motivul din care face ceva este doar acela că îl certați și îi amintiți ?

Nu toate relațiile au o fundație destul de solidă pentru a rezista timpului. Dar rețineți un aspect important, un bărbat trebuie să știe să arate dragoste și afecțiune, iar o femeie e bine să știe să arate respect partenerului său. Dacă una dintre aceste componente lipsește, soarta relației este sub semnul întrebării.

Ați putea să stați mult timp alături de un bărbat pe care nu-l respectați ?

Întoarceți cărțile și întrebați-vă dacă un bărbat ar putea sta foarte mult alături de o femeie pe care nu o pot iubi.

V-ați dat, așadar, răspunsul de care aveați nevoie.

Comandă, aici, cărțile lui John Gray !

Bărbații sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus

Marte și Venus în dormitor

Marte și Venus se iubesc

Marte și Venus împreună pentru totdeauna

Marte și Venus la locul de muncă

Shares
Optimized by Optimole