Efectele retinolului

Retinolul este considerat un ingredient minune pentru îngrijirea tenului. Cu toate acestea, pe lângă beneficiile multiple pe care le aduce, vine la pachet cu o lista întreaga de efecte secundare, deloc placute.

Retinolul este un derivat al vitaminei A, fiind considerat un nutrient esențial pentru menținerea sănătății tenului, și de aceea îl regăsim tot mai des în produsele de îngrijire. Beneficiile sale sunt multiple, ajutând de la diminuarea liniilor fine, a ridurilor și până la tratarea acneei sau a petelor pigmentare. Nu numai că ajută la regenerarea pielii, dar oferă și luminozitatea chipului tău, micșorând porii. Așa că, cum să nu îl folosești?

Ei bine, zicala e prea frumos ca să fie adevărat se aplică din păcate și în cazul retinolului. Înainte însă de a-l include în rutina ta de îngrijire, sunt câteva efecte secundare pe care trebuie sa le cunoști.

Îți usucă pielea

Retinolul îți poate usca pielea excesiv, mai ales în timpul iernii. De aceea, este esențial să folosești produse care îți oferă o hidratare intensă și care să conțină ingrediente ca acidul hialuronic.

Poate cauza acnee

Deși poate părea paradoxal, fiindcă de multe ori este folosit tocmai pentru a trata acneea, uneori efectul poate fi exact opus. Multe persoane care suferă de acnee au sesizat nu numai că nu a avut loc o îmbunătățire, ci că starea pielii lor s-a înrăutățit. Medicii dermatologi recomandă însă să nu renunți la retinol după primele aplicări. Continuă timp de două-trei săptămâni să îl folosești, iar dacă lucrurile nu se ameliorează discută posibilitatea schimbării tratamentului cu dermatologul tău .

Mărește sensibilitatea la soare

Dacă te-ai decis să folosești retinol, atunci trebui să știi că e musai să folosești și o cremă cu protecție solară. De ce? Una dintre proprietățile retinolul este de regenerare a pielii, iar asta vine la pachet cu îndepărtarea stratului protector al pielii. De aceea, expus la soare, tenul tău va deveni mult mai sensibil și mai predispus la roșeață sau iritare. Așa că, aplică retinolul seara, în cantități reduse, și asigură-te că dimineața nu uiți să folosești o cremă cu SPF ridicat.

Poate provoca roșeață

Acesta este unul dintre efectele adverse cele mai întâlnite ale retinolului. Faptul că pielea se înroșește, este un semn că te confrunți cu o inflamație. Iar femeile cu tenul sensibil sunt mai predispuse la asta. Așa că, dacă totuși nu vrei să renunți la folosirea retinolului, alege o formulă mai lejeră și aplică-l doar o dată pe săptămână.

Creează senzația de piele întinsă

Este foarte probabil ca dupa folosirea retinolului să îți simți pielea mai întinsă, având sentimentul că te ține. Din păcate asta nu înseamnă că ridurile dispar, ci doar că pielea ta este este extrem de uscată.

Provoacă iritație, mâncărimi și senzație de arsură

Acestea sunt doar alte câteva efecte cu care retinolul poate veni la pachet. Dacă te confrunți cu ele, nu ezita să îndepărtezi produsul folosit și să îți cureți bine tenul. Anumite tipuri de piele nu pot tolera retinolul, așa că cel mai bine este să î?ți consulți medical dermatolog pentru un consult amănunțit.

Shares
%d blogeri au apreciat: