Griș cu lapte și căpșune

Rețeta zilei este Griș cu lapte și căpșune. Este o rețetă rapidă. Timpul de preparare este de 10 minute.

Ingrediente

pentru 4 Portii

500 ml Lapte proaspăt 3.5%

50 g Griș de grâu

50 g Zahăr brun

1 buc Păstaie de vanilie

Dulceață rapidă

300 g Căpșune

2 linguri Unt german 82%

2 linguri Zahăr brun

Esență de vanilie după gust

Mod de preparare

Timp de preparare: 10 Min.

Timp de gătire: 10 Min.

Pentru început pregătim dulceața. 

Tăiem fructele în 4. Într-o tigaie topim untul, apoi adăugăm zahărul și îl caramelizăm 2-3 minute până este topit. Adăugăm fructele și le caramelizăm 3-4 minute, până obținem o dulceață cremoasă. Adăugăm menta tocată mărunt și amestecăm.

Tragem tigaie de pe foc și lăsăm dulceața să se răcorească până pregătim grișul cu lapte.Pentru griș punem laptele, semințele de vanilie și zahărul într-o oală și le punem pe foc mic. Când încep să fiarbă adăugăm grișul în ploaie. Fierbem grișul 7-8 minute, amestecând continuu, până ajunge la consistența dorita.Punem grișul fierbinte în cupe sau pahare și îl lăsăm 2-3 minute să se răcorească, apoi adăugăm pe deasupra dulceața de căpșune.Decorăm cu frunzulițe de mentă și suntem gata. Poftă bună!

Ce trebuie să știți despre rețetă:

Puteți folosi în grișul cu lapte diferite arome: migdale, rom, lămâie etc. Tot în griș puteți adăuga coajă de lămâie sau portocală. Dulceața o puteți pregăti din ce fel de fructe doriți: cireșe, caise, piersici etc. În locul zahărului puteți adăuga puțină miere în griș chiar la final, când e gata fiert.

Shares
%d blogeri au apreciat: