Înotul este cel mai benefic sport pentru sănătate

Dacă nu îți place deloc să mergi la sală unde este mult prea cald și transpiri, mergi la înot. Înotul este unul dintre cele mai benefice sporturi.


Experții recomandă acest exercițiu deoarece are foarte multe beneficii pentru sănătatea ta și poate fi practicat de către oricine.

Poți să te bucuri de înot  alături de familie, prieteni, animale de companie sau chiar singură dacă vrei să te relaxezi puțin.

Ajută la pierderea în greutat


Poți arde foarte multe calorii cu ajutorul înotului. O echipă de doctori din Coreea a realizat un studiu pe copiii obezi și a descoperit că înotul sau alte activități acvatice au ajutat la pierderea considerabilă în greutate.

Oase mai puternice


Odată cu înaintarea în vârstă, multe femei pierd din puterea oaselor. Înotul poate ajuta la prevenirea acestui lucru. Este foarte benefic și pentru persoanele cu dureri articulare sau artrită. Oamenii de știință au realizat un experiment care a arătat că înotul ameliorează osteoporoza și face oasele mai puternice.

Ajută la sănătatea inimii


Dacă stilul tău de viață este unul sedentar și mersul la sală este un coșmar, încearcă să te distrezi mergând la înot. Acest exercițiu te va proteja de orice boală cardiovasculară. Multe studii au arătat că înotul e unul dintre cele mai bune exerciții pentru a avea o inimă sănătoasă.

Îmbunătățește flexibilitatea


Înotul zilnic poate îmbunătăți flexibilitatea întregului corp și de asemenea ajută la reducerea durerii articulare.


 

 
Shares
%d blogeri au apreciat: