Tipuri de semințe indispensabile dietei tale

Aceste micuțe, dar puternice produse alimentare sunt pline de nutrienți necesari vieții tale. Ba mai mult, vin la pachet cu proteine, fibre și grăsimi bune.


Iată cele 5 tipuri de semințe indispensabile dietei tale, pe care ar trebui să le consumi cât mai des:


1. Semințe de in


Aceste micuțe semințe sunt bine cunoscute pentru faptul că ajută sistemul digestiv și mențin normal nivelul colesterolului. Studiile au arătat că semințele de in opresc creșterea nivelului lipidelor din sânge și pot preveni inclusiv cancerul.


Tips: Măcinate, semințele de in au un efect mai rapid. Deși ignorate, ele sunt extrem de benefice dietei tale. Așadar, nu ezita să “scapi” câteva semințe în iaurtul de la micul tău dejun, în salata de la prânz sau chiar în prăjiturile pe care le prepari. ​

2. Semințe chia


Sunt considerate de către nutriționiști și nu numai adevărate vedete în alimentație. Faima lor este dată de faptul că pot absorbi mai mult de 10 ori greutatea lor în apă. Deși 30 de grame de semințe de chia au 137 de calorii, în combinație cu apa, densitatea lor calorică devine mult mai mică.

După, momentul absorbției de apă, semințele capată o textură gelatinoasă care devine o bază excelentă pentru budinci sănătoase sau agent de îngroșare pentru diferite piureuri. Iar, din moment ce 30 de grame de semințe conțin 11 grame de fibre și patru de proteine, te vor menține energică pentru ore bune.

Acesta este motivul pentru care semințele chia sunt considerate un aliment esențial în pierderea în greutate. Pe lângă toate aceste calități, consumul de semințe chia ajută la reducerea durerilor articulare și protejează împotriva unor boli serioase cum ar fi cele de inimă sau diabetul.


Tips: Pentru a beneficia de calitățile acestor semințe, consumă-le în salate, supe, iaurturi sau shake-uri. Cât despre gustul mâncării, nu îți face griji: nu se va schimba absolut deloc!


3. Semințe de cânepă


Cu o ușoară aromă de alune, semințele de cânepă conțin cantități uriașe de nutrienți. Mai bogate în proteine ca inul și chia (deși mai slabe în fibre), semințele de cânepă au 160 de calorii per 30 de grame.

Proteina lor conține toți aminoacizii de care corpul tău are nevoie: leucina, lizina, metionina, fenilalanina, triptofan, valina și treonina.

Așadar, o mână de semințe de cânepă pe zi îți poate echilibra cu succes nivelul de nutrimente de care ai nevoie.


Tips: Având un gust asemănător cu cel al semințelor de pin sau de dovleac, le poți consuma în orice salată sau iaurt.


4. Semințe de susan


Sunt mai sănătoase decât credem. Doar o linguriță de semințe de susan îți asigură suficient magneziu, fier, mangan, vitamina B1, zinc, triptofan și calciu îți oferă energie pentru întreaga zi.


Tips: Susanul accelerează arderea grăsimilor, nu uita de el în dietele tale! Pe lângă salate, adaugă semințe de susan și peste legume fierte, alături de un strop de lămâie și puțin ulei de măsline.


5. Semințe de sâmburi de struguri


Deși nu atât de populare, semințele de sâmburi de struguri au suficient de multe beneficii și antioxidanți cât să merite toată atenția. Consumate pe o mai mare perioadă de timp, ajută la echilibrarea colesterolului în sânge, dar și la reducerea inflamațiilor.


Tips: Acest tip de semințe conține vitamina E necesară pielii și părului tău, acid linoleic și polifenoli. Ca să te asiguri că le vei căpăta, pune câțiva sâmburi în cerealele de la micul-dejun, în iaurt sau chiar în salate.

Shares
Optimized by Optimole