Migdalele și beneficiile lor, mai ales pentru dietă

Migdalele și beneficiile lor trebuie cunoscute, mai ales în cazul în care vrem să ținem o dietă.

Migdalele sunt nuci mici, tari, dulci şi cu foarte multe proprietăţi şi beneficii pentru sănătate şi frumuseţe. Cum toate nucile ne sperie cu kilogramele în plus, vă spunem din start că migdalele nu conţin carbohidraţi. Deci nu ne îngraşă, ci chiar ne ajută la slăbire.

Migdalele se consumă în stare crudă.

Asta înseamnă că, dacă nu sunt procesate termic (prăjite sau fierte), ele îşi păstrează toţi nutrienţii, vitaminele şi enzimele. Însă modalitatea optima de a consuma migdalele este hidratarea. Asta înseamnă că, de fiecare dată când dorim să pregătim ceva cu migdale, trebuie să le lăsăm la hidratat cu cel puţin 8 ore înainte.

Dacă nu le hidratăm înainte, nu înseamnă că ele nu sunt bune pentru consum însă, prin hidratare, le “trezim”.

Migdalele, la fel ca şi nucile, sunt uscate. Prin hidratare ele se ”trezesc”. Asta înseamnă că nutrienţii şi vitaminele din ele devin mult mai uşor de digerat.

Care sunt principalele beneficii ale migdalelor ?

  • migdalele sunt bogate in vitamina E contribuind la îmbunătăţirea aspectului pielii, a părului şi a unghiilor
  • ele conţin şi o cantitate mare de calciu pentru întărirea oaselor.
  • în ciuda faptului că sunt foarte mici, migdalele au un conţinut mare de fibre şi proteine. Un sfert de cană de migdale conţine 7.62 grame proteine.
  • consumând 10 migdale pe zi avem echivalentul unei farfurii de spanac. Migdalele sunt o sursă importantă de fier, care ajută la producţia si creşterea numărului de celule roşii din sânge.
  • datorită conţinutului optim de calorii, pot fi consumate între mese. Mai ales de către persoanele care urmează un regim alimentar.
  • consumul regulat de migdale ajută la prevenirea anemiei.
Shares
%d blogeri au apreciat: