Remedii naturiste pentru ficat

Tărâțe de psyllium

Vobim despre o plantă care aparține familiei patlaginei și care este originară din nordul Africii dar se dezvoltă și în sudul Europei și semințele ei au puternice proprietăți terapeutice. Aceste tărâțe ajută la detoxifierea ficatului din cauza conținutului lor mare de fibre, mai exact de 14 ori mai multe fibre solubile comparativ cu ovăzul. Tărâțele de psyllium ajută de asemenea și la absorbția toxinelor care există în organism dar și la detoxifierea colonului, la reglarea colesterolului dar și la reglarea glicemiei.

Semințe de in

Semințele de in sunt de asemenea cunoscute pentru conținutul de acizi grași și de omega 3 cu un efect emolient ajutând de asemenea la stimularea digestiei dar și la eliminarea fecalelor. Este recomandat să consumi semințele de in măcinate pentru ca de cele mai multe ori organismul nu poate procesa coaja tare a acestora nici măcar când au fost hidratate.

Armurariu

Această plantă este cunoscută și din cauza petelor albe de pe frunze, a sevei lăptoase dar și a efectelor detoxifiante pe care le are în organism. Armurariul reprezintă una dintre cele mai des întâlnite plante care sunt folosite în curele de detoxifiere a ficatului din cauza conținutului foarte mare de flavonoizi antioxidanți, care vor ajuta la absorbția toxinelor dar și la regenerarea ficatului. Tratamentele cu armurariu s-au dovedit bune pentru hepatite, ciroze, ficat gras sau colesterol mărit. 

Din semințele acestei plante sunt făcute capsulele de silimarină. Acestea refac celulele hepatice, favorizează descompunerea substanțelor toxice dar și ajută la digestie și reduc riscul de cancer.

Tratamentele cu anghinare

Anghinarea este planta care protejează celulele din ficat și le ajută la regenerare îmbunătățind totodată funcțiile ficatului. Anghinarea este cunoscută și pentru facilitarea digestiei cu ajutorul secreției biliare favorizând eliminarea sucului biliar în duoden. 

Datorită acestui conținut bogat în didepside, flavonoide și acizi clorogenici, anghinarea ajută la reducerea cantității de colesterol în organism, stimulează ficatul pentru ca acesta să secrete suc biliar și contribuie de asemenea la regenerarea celulelor hepatice fiind totodată un bun diuretic.

Rădăcină de cicoare

Cicoarea este cunoscută pentru toate proprietățile sale de purificare a ficatului, a rinichilor și a sângelui.

Rădăcinile de cicoare sunt folosite pentru a trata icterul și ficatul mărit.

Păpădia

Frunzele de la păpădie ajută foarte mult în eliminarea toxinelui și determină ficatul să metabolizeze mult mai rapid grăsimile.

Lemnul dulce

Lemnul dulce este cel care stimulează sinteza proteinelor produse de sistemul imunitar. Această plantă are rolul de a proteja ficatul de acțiunile pe care le au virușii, paraziții și celulele tumorale.

Ceai de galbenele

Ceaiul de galbenele este foarte util ajutând la detoxifierea sângelui precum și la detoxifierea ficatului având totodată și efecte antiinflamatorii.

Compresele cu ulei de ricin

Uleiul de ricin este cunoscut pentru toate proprietățile sale antiinflamatorii și pentru rolul său în detoxifiere. Aceste comprese ajută la absorbirea toxinelor existente în organism și la îmbunătățirea circulației sângelui. Compresele cu ulei de ricin se pot utiliza pentru a detoxifia ficatul. Trebuie aplicată o compresă calduță în zonă și se va ține undeva până la 30 de minute.

Shares
%d blogeri au apreciat: