Beneficiile ceaiului de rodie

Dacă ai probleme cu colesterolul, această băutură este perfectă pentru rezolvarea problemei tale. Însă sunt şi alte multe calităţi ale acestui fruct.

Beneficiile ceaiului de rodie. Se spune despre rodie că este elixirul tinereţii, iar dacă este consumată regulat are efecte anti îmbătrânire şi poate ajuta în lupta împotriva apariţiei unor maladii precum Alzheimer, cancer, boli de inimă sau artrite.

Rodiile sunt renumite pentru că un conţinut ridicat de vitamine, dar şi pentru aportul lor de antioxidanţi, care ajută la neutralizarea moleculelor de oxigen care dăunează anumitor radicali liberi, care stau la baza mai multor boli cronice.


Poate nu ştiaţi, însă rodia are de trei mai muţi antioxidanţi decât vinul roşul sau ceaiul verde. Este un fruct de care pot beneficia şi femeile însărcinate, pentru că este bogat în acid folic, vitamină esenţială în diviziunea celulară şi indispensabilă în procesul de dezvoltare a fătului.

De asemenea, rodia are un conţinut semnificativ de fibre care ajută la o bună funcţionare a sistemului digestiv şi la reglarea digestiei. Datorită conţinutului ridicat de vitamina C, rodia contribuie la întărirea sistemului imunitar. O singură rodie conţine aproximativ 40% din doza zilnică de vitamina C recomandată.

Un studiul realizat de un laborator privat din Murcia, Spania, a arătat că procesul de îmbătrânire al ADN-ului poate fi încetinit în urma consumului de rodie.

La ce ajută


Cercetătorii de la Universitatea Queen Margaret, din Marea Britanie, au ajuns la concluzia că un consum regulat de rodii poate reduce stresul provocat de problemele de la locul de muncă. Însă, după ce au căutat zeci de ani beneficiile consumului de fructe ale rodiei, specialiştii s-au aplecat şi asupra studierii cojii de rodie.

Nutriţioniştii turci spun că există numeroase beneficii ale ceaiului din coajă de rodie. Datorită componentelor nutriţionale valoroase pe care le conţine, coaja de rodie sub formă de ceai scade colesterolul rău, previne degradarea celulelor datorită antioxidanţilor, ajută la prevenirea cancerului de stomac, prostată sau pancreas şi a diabetului.

Cum se prepară


Beneficiile ceaiului de rodie. Ceaiul din coajă de rodie se face prin infuzie. Se pun aproximativ 10 grame de coji de rodie uscate, peste care se toarnă aproximativ 200 de mililitri de apă fierbinte. Se acoperă cana şi se lasă la infuzat în jur de 30 de minute. Pentru a înlătura urme de posibile pesticide, spălaţi bine fructul cu apă caldă, înainte de a scoate coaja şi a o pune la uscat.

Shares
%d blogeri au apreciat: