Animalele de companie ne fac fericiți

A avea grijă de un animal de companie este o responsabilitate imensă, dar în același timp reprezintă un sprijin pentru sănătatea noastră mintală și fizică.

Vrei să știi cum un cățeluș sau o pisică te poate ajuta să trăiești mai mult, să pierzi în greutate sau să te simți mai fericită?

Iată câteva beneficii majore asupra sănătății pe care le are creșterea unui animal de companie.


1. Ai parte de mai mult contact social


Evident, un animal de companie oferă el însuși o companie deosebită, dar prietenul tău patruped te poate ajuta deasemenea să îți faci noi prieteni, susțin experții.

Pentru multe persoane, animalul le oferă șansa să interacționeze cu persoane cu care nu aveau oportunitatea să discute în alte contexe.


2. Te ajută să scapi de alergii


Una dintre problemele care apar atunci când vine vorba de a lua un animal de companie, un impediment îl reprezintă problema alergiilor.

Oricum ar fi, copiii care cresc cu câini sau pisici în casă au un risc redus de a dezvolta alergii, în acord cu ce spun cercetătorii.

​3. Ajută la controlul simptomelor de Alzheimer


Terapia cu animale de companie a început să fie folosită pentru a ajuta persoanele care suferă de sindromul Alzheimer.

Posibilitatea de a fi capabil să interacționeze cu un animal (sub supraveghere) a redus considerabil nivelul a anxietate al pacientului.

Și nu doar câini și pisicile pot ajuta: cercetători din SUA au sugerat că pacienții cu Alzheimer care au stat lângă un acvariu au tendința să mănânce mai bine și arată mai puține semne de agresiune.


4. Alungă stresul


Conversația cu animalul tău de companie pot face ceva bine.

Cercetătorii americani sugerează că a-ți petrece timpul cu animalul tău de companie are un efect mai bun în alungarea stresului, decât să-ți discuți problemele cu un partener sau cu un prieten.

Jocul în compania patrupedului tău poate sprijini creierul să producă substanțele necesare pentru a se simți bine, cum ar fi: serotonina și dopamina.


5. Te ajută să iți ții greutatea sub observație


Chiar dacă ieși la plimbare cu câinele sau cureți cușca iepurașului, a avea grijă de un animal de companie, aduce mai multe exerciții pentru tine în fiecare zi – ceea ce te ajută să arzi mai multe calorii.

Cercetări recente realizate de Michigan State University au arătat că o persoană care iese la plimbare cu animalul său de companie este dispus să facă și alte exerciții fizice.

Cercetările au mai arătat de asemenea că cei care aleg plimbarea cu animal decât cu un prieten sunt mai în forță.


6. Mențin copiii mai sănătoși


Copiii cu un animal de companie au mai puține absențe la școală, conform cercetătorilor de la Warwick University.

Motivul? Dr June McNicholas, medic psiholog, care a condus cercetările, crede că animalele de companie sprijină creșterea imunității copiilor.


7. Contribuie la scăderea nivelului de colesterol


Un stil sănătos de viață poate ajuta la menținerea unui nivel de colesterol scăzut, deci toate exercițiile asociate cu privitul după un animal de companie vor face minuni în această privință.

Un studiu realizat cu peste 5000 de persoane de Baker Medical Research Institute din Melbourne a descoperit că destinatorii de animale de companie au un nivel scăzut de colesterol față de cei care nu au un animal de companie.


8. Recuperare rapidă


Dacă te simți rău, mângâind pisica sau strângând în brațe cățelul te poate ajuta să te detașezi de simptomele pe care le ai.

Un studiu al Loyola University din Chicago a descoperit că mângâiatul unui cățel a ajutat pacienții care au suferit intervenții chirurgicale mai dificile să se recupereze mai ușor.

Cercetătorii au concluzionat că prezența unui cățel cu care să se joace a ajutat foarte mult la recuperarea acestora și le-a oferit o stare generală bună.


9. Te ajută să devii o persoană mai organizată


În final, având un animal de companie te încurajează să devii mai organizată și mai atentă la ceea ce faci în fiecare zi.

„Rutina zilnică de hrănire, mângâiere, exerciții și tot așa ne ajută să ne concentrăm mai ușor, iar, pentru cei care suferă de stres, anxietate sau chiar de o boală psihică pe termen lung, poate oferi un ajutor nesperat.

Shares
%d blogeri au apreciat: