Avantajele semintelor de chia

Semințele Chia (salvia hispanica) au devenit unele dintre cele mai populare super-alimente și nu este de mirare dacă ținem cont de beneficiile extraordinare ale semințelor de chia.


Inițial crescute în Mexic, semințele au fost foarte apreciate pentru proprietățile lor medicinale și valoarea nutrițională.


Descoperă care sunt beneficiile extraordinare ale semințelor de chia:


1. Pentru piele


În urma studiilor făcute, s-a dovedit că semințele de chia sunt o sursă foarte bogată de antioxidanți. Antioxidanții accelerează sistemele de reparare ale pielii și împiedică deteriorarea ulterioară.

Folosirea semințelor de chia poate preveni îmbătrânirea prematură a pielii.


2. Sistemul digestiv


Semințele de chia sunt foarte bogate în fibre, mai exact o singură porție (11 grame) poate oferi aportul de fibre recomandat pentru o zi, potrivit Asociației Dietetice Americane.

Fibrele sunt esențiale pentru capacitatea organismului de a echilibra nivelurile de insulină. Fiind bogate în fibre, semințele de chia ajută la întreținerea intestinului și pot funcționa ca un probiotic.


3. Inima


Semințele de chia au capacitatea de a inversa inflamația, de a regla colesterolul și de a scădea tensiunea arterială, ceea ce face ca acestea să fie benefică pentru inimă.

Sunt bogate în acid linoleic, un acid gras care ajută organismul să absoarbă vitaminele A, D, E si K liposolubile solubile în grăsimi.

Semințele de chia sunt bogate în grăsimi sănătoase și probabil știi deja ca Omega-3 lucrează pentru a proteja inima prin scăderea tensiunii arteriale, a colesterolului și a inflamației.


4. Diabet


Deoarece semințele de chia sunt bogate în acid alfa-linolenic și fibre, cercetătorii au stabilit că semințele de chia pot ajuta la prevenirea tulburărilor metabolice cum ar fi dislipidemia (rezistența la grăsime excesivă) și rezistența la insulină- în dezvoltarea diabetului.


5. Stimulează metabolismul


Printre beneficiile extraordinare ale semințelor de chia se mai numară și faptul că îmbunătățesc performanța  ​exercițiilor pentru antrenamentele care au durat 90 de minute în același mod în care ar fi o băutura sportivă încărcată cu zahăr, dar fără zahăr.

Prin adăugarea unei porții de semințe de chia pe zi, vă puteți ajuta să vă stimulați metabolismul și să ardeți și grăsimea abdomenului!


6. Oase


Calciul este fundamental în săăatatea oaselor și ajută la menținerea forței și a masei osoase. Chia contine, de asemenea, bor, care este un alt element esențial pentru sănătatea osoasă.

Borul ajută la metabolizarea calciului, magneziului, manganului și fosforului pentru creșterea sănătoasă a oaselor și a mușchilor.


7. Masa musculară


Semințele Chia au un puternic efect antioxidant pentru a ajuta la înlocuirea unora dintre acești nutrienți pierduți în timpul exercițiilor.

Sunt bogate în minerale esențiale precum calciu, fosfor, magneziu, mangan, cupru, zinc, fier și niacină.


Printre beneficiile extraordinare ale semințelor de chia se află și faptul că pot absorbi până la de 10 ori greutatea proprie în apă. Din acest motiv, semințele de chia pot prelungi hidratarea și pot îmbunătăți absorbția nutrienților de electroliți.

Acest lucru încetinește, de asemenea, digestia și va ajuta să vă simțiți mai sătulă, reducând mai mult pofta de zahăr.


8. Lupta împotriva cancerului mamar


Semințele Chia sunt bogate în acidul liniar alfa (sau ALA), care este un acid gras omega-3. Recent, în 2013, Journal of Biochemistry Molecular a constatat că ALA a limitat creșterea celulelor canceroase atât în cancerul mamar, cât și în cancerul de col uterin.

Ei au descoperit că a cauzat moartea celulelor canceroase fără a afecta celulele normale sănătoase.


9. Sănătatea dentară


Zincul previne tartrul și are un efect antibacterian care îi indepartează germenii respirației urât mirositoare. Vitamina A și fosforul sunt, de asemenea, importante pentru dinții puternici și pentru o cavitate bucală sănătoasă.

Shares
%d blogeri au apreciat: