Banda care ajută la vindecarea articulațiilor și mușchilor

Benzile kinesiologice sunt de mare ajutor pentru oricine suferă de dureri musculare sau articulare. Studii recente au demonstrat că purtarea acestor benzi flexibile și colorate ajută chiar și la vindecarea articulațiilor.


Aceste benzi au fost inventate în anii 1970 și au fost folosite inițial pentru tratarea durerilor provocate de artrită.

Ulterior, medicii au observat că benzile, numite K-tape (kinesiology tape) ajută la recuperea mușchilor traumatizați și cresc de asemenea mobilitatea articulațiilor.

Efectul pozitiv apare datorită tensiunii pe care o exercită banda întinsă pe piele, stimulând astfel circulația, scrie publicația Daily Mail.


Banda kinesiologică este un dispozitiv medical care se aplică pe piele, în funcție de mărimea și forma mușchiului sau articulației afectate.

De exemplu, pentru a oferi suport mușchiului în timpul antrenamentului, banda se aplică de la punctul de origine al mușchiului, se continuă de-a lungul lui, până la punctul de inserție al acestuia.


În schimb, pentru a preveni oboseala musculară, banda trebuie aplicată de la punctul de inserție spre punctul de origine al mușchiului.


Cum funcționează benzile care ajută la vindecarea articulațiilor


Benzile sunt foarte subțiri și elastice, asemeni pielii umane, de aceea sunt și foarte eficiente și confortabil de folosit.

Durata de folosire variază de la 3 la 5 zile, în funcție de zona pe care au fost aplicate.

Este foarte important ca înainte de aplicarea benzii pielea să fie curată și uscată.


De asemenea, nu trebuie să faci sport sau duș timp de o oră după aplicarea ei, pentru ca adezivul de pe bandă să aibă timp să se usuce, astfel încât să nu se desprindă de pe piele.

După ce ai aplicat banda pe locul dorit, freacă puțin zona cu mâna, deoarece căldura generată astfel va ajuta la fixarea adezivului.


Benzile kinesiologice pot fi folosite pentru a trata diferite afecțiuni. Una dintre acestea este cea numită „genunchiul alergătorului”, deoarece apare de obicei la persoanele care fac mult sport.

Problema poate să apară din mai multe cauze: oboseală musculară, articulații afectate, platfus sau pur și simplu din cauza unor pantofi de sport de proastă calitate.


Durerea care apare la gleznă, mai exact la tendonul lui Ahile, poate fi tratată de asemenea cu această bandă, care ajută și la vindecarea articulațiilor.

Inflamarea tendonului este o altă problemă care apare deseori în rândul sportivilor, pentru că oboseala musculaturii gambei duce la suprasolicitatrea tendonului lui Ahile în timpul alergării.

Shares
%d blogeri au apreciat: